Vad är EPUB-filer och hur man öppnar dem

Det finns filformat som JPG eller WAV som lättare identifieras. De och några andra är filformat som oftast ses, och du kan därför berätta om du har ett ljudformat eller inte.

EPUB-filer är en typ av fil du kommer att stöta på om du älskar att läsa. Om du inte har gjort mycket digital läsning är det här en fil du kommer att vilja lära dig bättre eftersom den är trendig bland e-bokläsare.

Vad är EPUB-filer?

EPUB står för elektronisk publicering, och det är ett Ebook-format vars filer alltid slutar i .epub. Denna typ av format kan läsas på olika enheter, t.ex. en dator, en tablett, en telefon och en e-läsare.

Den här typen av filer sparar saker som teckensnitt, bilder, ord, tabeller, metadata detaljer och stylesheets. Det spelar ingen roll hur stor eller liten enhetens display är, det kommer inte att påverka hur filen projiceras.


Så här öppnar du en EPUB-fil

Oavsett om du har en Android-enhet eller en iPhone, har du redan appar att öppna EPUB-filer direkt ur rutan. Om dessa appar inte är vad du förväntade dig kan du använda appar som Moon + Reader eller Moon + Reader Pro ($ 4, 99).

Pro-versionen av appen är pengarna bra. Det låter dig markera olika text i olika färger och det förstorar texten som du markerar också. Om du är på iOS kan du använda en app som EPUB Reader.

Om du vill öppna en EPUB-fil på en Amazon Kindle måste du konvertera dem från EPUB till MOBI. En app du kan använda för att göra det är Caliber. Appen är tillgänglig för Linux, Windows och Mac OS X.

Om du inte känner för att ladda ner en annan app kan du använda Microsoft Edge. Webbläsaren har en inbyggd EPUB-filläsare som kanske inte ger dig den bästa läsupplevelsen, men åtminstone kan du se vad som finns på filen.

Om du inte har Edge som standardwebbläsare för EPUB-filer kan du göra det genom att högerklicka på Start-knappen och sedan gå till Inställningar. Gå nu till Apps> Standard apps> välj det alternativ som säger Välj standardprogram efter filtyp.

Till vänster visas en lista över alla filtyper. Bläddra ner tills du ser .EPUB. Kant bör vara som standard, men om det inte är av någon anledning, klicka på plustecknet och app det manuellt.


Slutsats

Du behöver inte vara ett tekniskt geni att öppna EPUB-filen eftersom det finns gott om appar som kan hjälpa dig. Oavsett vilket operativsystem du använder, kan du alltid räkna med ett alternativ att öppna dina EPUB-filer. Vilken app ska du gå med för att öppna dina EPUB-filer? Släpp en kommentar och dela dina tankar.