Vad kan Android göra som en iPhone inte kan?

Det har alltid varit hype om Apple-enheternas överlägsenhet över Android. Med tillverkare som Samsung, Huawei och även Google gör allt bättre telefoner, så ökar antalet saker som Android kan göra att en iPhone inte kan.

Apples beröm har varit motiverat med en kvalitetsprodukt genom åren, men Android hamnar i och övergår nu Apple i vissa områden. Det finns åtgärder som Android kan utföra som är omöjliga för iPhones.

Android: s överlägsen funktioner jämfört med iPhones

Utbyggbar lagring

Detta är en av de mest fascinerande funktionerna i en Android-produkt. Dess kapacitet att expandera lagring utanför det inbyggda minnet är fantastiskt. Det är problematiskt om din lagringsenhet blir full och det finns inget du kan göra, förutom att radera befintliga filer.

Med en IOS sitter du fast med vilket inbyggt minne som helst. Med en Android kan du dock använda en microSD för att öka lagringen och fortsätta ladda ner så många appar som du vill utan att radera tidigare laddade data.

Välj standardapplikationer

Den här funktionen finns i din Android-appinställning. Med Android-operativsystemet kan användarna välja vilka standardprogram de vill ha för att surfa, samtal och till och med meddelanden.

Olika App Stores

Även om det här kan tyckas oavsiktligt, åtnjuter friheten att ladda ner program från var du än föredrar bara Android-användare. Om du kan se något som gnistor ditt intresse utanför din spelbutik, kan du ladda ner det.

För IOS-användare är den enda källan till nedladdning Apple-butiken. Vissa kommer att hävda att detta är säkrare eftersom det ger ett skyddat forum för IOS-användaren, men det begränsar valet.

Aktivera gästkonto

Android ger sina användare en annan grad av skydd om du behöver dela din enhet med någon annan. Alternativet att aktivera gästkontot ger dig möjlighet att dölja dina personuppgifter från den som använder din telefon. Den här funktionen är inte tillgänglig med en iPhone.

Anpassning

Android handlar om anpassning och frihet. Oavsett hur du vill att din Android-enhet ska titta, behöver du bara ändra dina olika inställningar. Däremot kan du bara ändra bakgrunden på din IOS-enhet. Teckensnitt, appar arrangemang förblir desamma.

För Android-användare är det alltid ett alternativ att ändra teckensnitt och apparrangemang. Du kan ändra dina teman på vilja och när du blir trött på ett visst utseende kan du prova något annat.

Spela in telefonsamtal

Det här är en annan funktion som finns på Android men saknas på iPhones. Alternativet att spela in telefonsamtal med någon är i knappsatsen på alla Android-enheter.

Om du använder en Stock Android, och du inte kan tycka att den här funktionen kan du ladda ner tredjepartsprogram från din spelbutik. Apple Store har inga appar som stöder den här funktionen.

Verkliga fördelar och nackdelar med Android över iOS

Bortsett från jubel från sina ägare finns det flera verkliga skillnader mellan iOS och Android-telefoner.

De flesta av skillnaderna är beroende av det faktum att iOS endast kan hittas på Apple-telefoner, medan Android fungerar på enheter av flera tillverkare, som har både sina fördelar och nackdelar.

Fördelar med Android

- mångsidig

- Programvara från tredje part

- Tredje Pary Peripherals

- Billigare Apps

- Modulär användargränssnitt

Fördelar med iOS

- Bättre stabilitet

- Seamless Eco-System

- Bättre hårdvara till performance ratio

- Bättre App Säkerhet

Om du vill lära dig mer kan du köpa Android For Dummies från Dan Gook där det beskriver allt du behöver veta om Android-plattformen, och sedan några.