Vill du fortsätta använda Windows 7 efter 2020? Det kommer att kosta dig

Livslängdsstöd för Windows 7 är planerat att sluta 14 januari 2020 - mindre än ett år bort. De flesta av företagskunderna i Windows 7, företag och utbildning arbetar redan med att migrera över till Windows 10.

Men verkligheten är att för vissa företag och utbildningsorganisationer är det viktigt att få det utökade stödet till Windows 7 för några av sina system som inte kan flyttas till Windows 10 innan stödet slutar för operativsystemet.

Att veta att vissa människor kommer att vilja fortsätta använda Windows 7 och identifiera de personer som ibland behöver support, meddelade Microsoft att det skulle erbjuda möjlighet till utökat stöd för sina volymlicensieringskunder till ett pris.

Företaget avslöjade inte några specifika uppgifter vid den tiden men meddelade att stödet kommer att sträcka sig från januari 2020 i högst tre år efter stödet. Den släppte senare följande information om prissättning för utökat Windows 7-stöd:

Utökad supportkostnad per år:

Microsoft debiterar följande belopp per år och per enhet:

1. För Windows 7 Professional:

  • $ 50 per enhet (år 1)
  • $ 100 per enhet (år 2)
  • $ 200 per enhet (år 3)

2. För Windows 7 Enterprise:

  • $ 25 per enhet (år 1)
  • $ 50 per enhet (år 2)
  • $ 100 per enhet (år 3)

Den förlängda supportperioden startar nästa år (januari 2020) när stödet till Windows 7 officiellt slutar och det går till och med januari 2023. Kunderna måste skapa en betalningsplan om de vill förlänga sitt stöd genom dessa år.

Det utvidgade supportprogrammet kommer att ge kunder som använder Windows 7 kumulativa säkerhetsuppdateringar varje år som de betalar för support. I många fall kommer avgifterna för att stödja Windows 7 att vara värda det, men för andra användare skulle uppgraderingen av operativsystemet sannolikt ge större mening.

Betala Microsoft för det utökade stödet

Microsoft erbjuder utökat stöd endast för företagskunder från Windows 7. Så hur är det med Microsoft Home-användare? Vad sägs om de människor som kör sina enheter på Windows 7 och vill betala för det utökade stödet?

Kostnaden för hemmabrukare att få utökat stöd är $ 350 i tre år för att få utökat stöd. Tänk på att den totala kostnaden är mer än vad det skulle kosta dig att uppgradera till den uppdaterade versionen av Windows 10.

Om du väljer att betala för det utökade stödet som hemanvändare, motsvarar det utökade stödet från Windows 7 den fördel som företagskunder får. Detta operativsystem fortsätter att fungera ordentligt under den tidsperioden, förutsatt att du har förlängt support.

För & nackdelar för att köpa utökat support

Att köpa utökat stöd kanske låter bra på papper, men du måste vara säker på att det ger dig mer värde än att migrera till ett senare operativsystem. Beräkna mellan fördelarna och nackdelarna för att vara säker på att du gör det bästa möjliga valet.

Pros

- Uppskjuter migrering

- Håll alla dina Apps

- Ingen ytterligare utbildning

- Inga dolda kostnader

Nackdelar

- Kostnad per enhet rackar upp

- Nu nya Windows-funktioner

- Inga säkerhetsuppdateringar

Överväg att köpa Windows 10

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden.

Slutsats

Det är viktigt att komma ihåg att Windows 7 inte slutar fungera när Microsoft slutar stödja. Faktum är att du kan använda det operativsystemet under överskådlig framtid. Vilka ändringar är den säkerhet och support du får? Utan utökat stöd kommer ditt operativsystem att vara sårbart. Du kommer sannolikt att börja märka kvalitetsproblem över tiden och så småningom har du inget annat val än att uppgradera. Men under tiden kan du överväga att köpa utökat support om du vill fortsätta använda Windows 7 efter 2020.