Använd Microsoft Words CV-assistent för ett nytt jobb på LinkedIn

Om du inte har ett jobb, har du ett jobb att hitta ett jobb. Och om du har en, bör din hobby hitta en bättre. Med hjälp av Microsoft Resume Assistant kan du förbättra din befintliga Curriculum Vitae i både presentation och innehåll och visa dina bästa funktioner till alla potentiella arbetsgivare.

Att skapa ett CV som utmärker potentiella arbetsgivare handlar om mer än bara att lista dina relevanta färdigheter och erfarenheter. Nuförtiden måste du använda SEO och rätt nyckelord för att få ditt CV att stå ut online.

Microsoft Words CV-assistent kan göra förslag och hjälpa dig att förbättra ditt befintliga CV. Assistenten kommer inte att korrigera eller ändra ditt CV, men det kommer att föreslå några sätt att förbättra det. Denna funktion kranar in i andra profiler på LinkedIn och gruvor dem för det som gör dem återupptagna framgångar.

Microsofts CV-assistent samlar information och hjälper dig att få ditt CV att sticka ut så att du kan locka uppmärksamhet, särskilt på LinkedIn.

För & nackdelar med att använda MS Word CV-assistent

Att använda MS Word Resume Assistant för att slutföra din LinkedIn-profil är enkelt och snabbt, men det kanske inte är lämpligt i alla situationer. Det här är speciellt om du planerar att göra din LI-profil till ditt främsta sätt att säkra anställning.

Anser alltid om en komplett profil skulle vara bra för din karriär, eller skulle du gå bättre med hjälp av andra medel.

Pros

- Lätt att använda

- Ser Professionell

- Native med LinkedIn

- Snabb Arbetsgivare Sök

Nackdelar

- Enkel

- kan drabbas av en inaktiv arbetsgivare

- Inte det bästa alternativet för vissa områden

Överväg att köpa MS Office 2019

Du kan köpa ett aktiveringskort för Microsoft Office 2019 från Amazon och få det skickat via post. Koden fungerar för både Windows och MacOS-användare.

Kom igång med CV-assistenten

  1. Först lansera MS-ord. Du kan använda CV-assistenten manuellt genom att välja CV-mallen från befintliga modeller. Assistenten kommer att lanseras i ett sidofält på höger sida. Om du redan har skapat ett CV kan du starta assistenten för att hjälpa dig att göra förbättringar.
  2. Du kan starta assistenten manuellt genom att använda sökrutan "berätta vad du vill göra" och skriv resume assistent där.
  3. Se till att du har aktiverat integrationen av LinkedIn genom att klicka på "Arkiv> Alternativ> Allmänt> och Visa LinkedIn-funktioner i mina Office-applikationer."
  4. På höger sida med hjälp av den blå Resume Assistant-rutan, klicka på "Komma igång" för att gå vidare. Här kommer LinkedIn att ge dig förslag om hur du ramar dina färdigheter och arbetslivserfarenhet.

  5. Dina senaste positioner fylls i automatiskt med informationen du har på LinkedIn. Du kan välja bransch eller titel av ditt eget val.
  6. När du har fått den grundläggande informationen, kommer assistenten att föreslå dig det språk genom vilket du kan skriva ditt eget CV och speciellt arbetslivserfarenheten som du har.
  7. Du hittar en lista med relevanta färdigheter direkt under arbetslivsexemplen. Tänk på att mycket av din framgång handlar om SEO. Du talar inte bara en potentiell arbetsgivare om att du är en professionell som kommer att fungera som förväntat, men du försöker också få uppmärksamhet genom att använda ord som de ska använda för att söka efter potentiella anställda.

  8. Nästa Resume Assistant och LinkedIn kan också hjälpa dig att hitta arbetsgivare som vill hyra.

  9. Beroende på din plats och position som du vill ansöka, börjar LinkedIn föreslå dig de närliggande jobben. Du kan klicka på jobbet och gå till sin LinkedIn-sida, läsa information om positionen och ansöka om du är intresserad.

Det här kan hjälpa dig att hitta ett jobb ännu snabbare.

Slutsats

Att skapa ett CV är mycket mer komplicerat än det brukade vara, men det är också en möjlighet att vara mycket kreativare. Tidigare noterade du jobbupplevelser och färdigheter, men nu kan du verkligen lyfta fram dina talanger och utbildning. Microsofts CV-assistent gör att du kan hitta och ansöka om det perfekta jobbet för dig.