Avblockera blockerade webbplatser i Windows 10

Medan risken att inte använda en VPN har mer att göra med att dina surfdata samlas in av olika regeringar, företag och personer med dåliga avsikter, är det inte vad som stör de flesta användare.

Det är få saker värre än att upptäcka att något innehåll är förbjudet i din region på grund av licensiering, upphovsrätt eller ditt land att tro att en fungerande vuxen inte får få se något online.

Utan att ta reda på varför något inte är tillgängligt från din Internet-leverantör, borde vi veta hur man använder VPN-filer för att blockera det här innehållet och njuta av surfing och surfning utan gränser, som internet var tänkt att vara.

Det finns dock sätt att begränsade webbplatser kan blockeras på din Windows-dator. Även om förbud är införda av berörda myndigheter med hänsyn till allmän säkerhet, kan dessa censurbefogenheter också missbrukas.

Olika sätt att komma vidare till dessa förbjudna webbplatser på Windows diskuteras nedan:

1. Använda en annan VPN

VPN är en förkortning för Virtual Proxy Network. Detta hjälper till att få en online-enhet ansluten till ett sekundärt nätverk. Du kommer att kunna få tillgång till alla blockerade webbplatser på din Windows-dator.

En person kan ladda ner olika program och få tillgång till webbplatser som streamas i ett annat land med hjälp av VPN. VPN kan också användas för att blockera alla för närvarande förbjudna webbplatser.

Det finns många VPN-tjänster tillgängliga. Vissa av dem är gratis medan andra tar ut ett nominellt belopp för sina tjänster.

2. Använd proxywebbplatser

Många arbetsgivare tillåter inte åtkomst till webbplatser som Twitter eller YouTube på jobbet. De tycker att det distraherar anställda från vad de ska göra.

För att komma till rätta med denna utmaning måste du komma åt en proxys webbplats för att få de begränsade webbplatserna blockerats. Proxywebbplatser är ett bra sätt att göra detta. Det är dock viktigt att komma ihåg att använda en VPN är säkrare jämfört med en obegränsad proxy.

3. Sluta använda webbadresser

Som de flesta av oss vet har varje webbplats vi besöker en IP-adress. I många fall har de myndigheter som har begränsat en webbplats inte lagrat IP-adressen och utfört en begränsad åtgärd på webbadressen. Detta gör uppgiften att avblockera en webbplats enklare och snabbare.

Webbplatser kan enkelt nås via IP-adressen.

4. Nätverksproxy ska ändras

Ibland kan myndigheterna ha flera proxyer. I sådana fall kan de webbplatser som är begränsade på en proxy komma åt via en annan. Det innebär att du kan hitta tillgång till en webbplats genom proxy-surfning.

5. Google Translator

De statliga och institutionella myndigheterna förbjuder inte ofta Google Translator. Anledningen till att du inte förbjuder det kan vara att det är ett pedagogiskt verktyg och inte ses som ett hot när det gäller att avblockera begränsade webbplatser.

Det är dock ett enkelt sätt att avblockera en webbplats du försöker nå. Du kan helt enkelt översätta den blockerade webbplatsen till ett annat språk som du är bekant med. Microsofts Bing-översättningstjänst kan också vara till hjälp på detta område.

6. Extensions kan användas för att byta censur

Om myndigheterna har förbjudit webbplatser som Facebook eller YouTube, är tilläggen ett måste försök.

7. Använd HTML

Soda PDF tillåter nedladdning av en webbsida vars tillträde har blivit nekad av myndigheterna. Du behöver bara ange webbadressen på länken och uppgiften är klar.

För & nackdelar med att använda en VPN

Medan ett behov av en VPN, särskilt när det gäller cybersäkerhet, ökar dagligen, är mjukvaran själv inte utan några nackdelar. Det finns flera funktioner online som du inte kommer att kunna komma åt genom att använda en VPN.

Dessutom, medan premium VPN-leverantörer säkerställer både säkerhet och internethastighet, kan det vara ännu mindre säkert att använda en gratis VPN än att inte använda en VPN alls.

Pros

- Bättre säkerhet

- Ta bort geografiska begränsningar

- Mask din IP-adress

- Kryptera kommunikation

Nackdelar

- långsammare internethastighet

- Högre Ping

- Vissa Begränsade Streaming Services

Du kan köpa ett NordVPN- abonnemang från Amazon och anslut direkt till VPN-servern.