uBlock Origin - Ett bättre Adblock Plus Alternativ

Användare av Adblock Plus-plugin kan vara lite störda för att upptäcka att plugin-tillverkaren faktiskt säljer annonser. Jag var en gång ett fan, men det verkar som det populära pluginet har gått nerför ett tag. Jag tror att det tillåter många fler annonser än det brukade, och hindrar webbläsarens prestanda. Detta låter mig hitta ett alternativ.

Jag hittade en i uBlock Origin. En sökning efter "Adblocker" eller "Adblock" kanske inte ger ett resultat för uBlock i Chrome eller Firefox plugin-butiken. Så det var ganska svårt att hitta.

uBlock är gratis och öppen källkod. Jag testade det på de mest adulterade webbplatser och det fungerade mycket bra. En titt på Reddit för kommentarer om uBlock stödde bara mina resultat.

Den enda nackdelen med uBlock är att det kan vara för aggressivt att blockera annonser. Det har varit tider där legit, icke-annonssidor har laddats tomma. Jag har också haft problem med formulär på bankwebbplatser. Ett problem som kan glömmas bort med hur lätt det är att vitlista webbplatser. Klicka bara på ikonen i webbläsaren och tryck sedan på "Power" knappen för att stänga av den för den webbplatsen.

Ge uBlock ett försök, och låt mig veta hur mycket du gillar eller ogillar det i kommentarfältet nedan.

Obs! Jag har inte betalats för att skriva det här inlägget. Det här inlägget är helt min åsikt och ingenting mer.