Stäng av videoautomatik i Firefox och Chrome

Du Google något, och när webbplatsen du klickade på massor börjar ljudet spela ingenstans. Du söker runt och inser att det är en video som spelades automatiskt, oj! Auto-play-funktionen kan vara mycket irriterande och distraherande, men finns det något du kan göra åt det?

En snabb lösning skulle vara att högerklicka på fliken och stänga av den. Detta kommer inte att förhindra att videon spelar just nu eller i framtiden, men åtminstone kommer inte ljudet att störa dig. Den goda nyheten är att du kan gå in i webbläsarens inställning och förhindra att videon spelas automatiskt.

Inaktiverar automatisk videoinspelning i Google Chrome [Android]

Automatisk autoplay vet inga gränser, så det verkar som om du måste gräva in i Chrome-inställningen på din Android-enhet för att inaktivera automatisk autoplay av video. För att inaktivera det, tryck på de tre prickarna längst upp till höger på din skärm och gå till Inställningar. Tryck på alternativet Webbplatsinställningar, och alternativet för autoplay blir den andra. Markera den och inaktivera den.


Inaktiverar automatisk videoinspelning i Chrome [Skrivbord]

För de tillfällen då autoplay förvånar dig när du använder Chrome på skrivbordet, så här kan du stänga av det. I webbläsarens adressfält typ krom: // flaggor / # autoplay-policy

När flaggfönstret visas visas autoplay i gult och det blir också det första alternativet på listan. Klicka på rullgardinsmenyn till höger och välj det alternativ som säger att dokumentanvändare måste aktiveras.


Inaktivera autoplay för en specifik webbplats [skrivbord]

Finns det en webbplats som har för många videor som autoplay? Det finns ett sätt att inaktivera videoklipp endast på den specifika webbplatsen. För att göra detta klickar du på låsikonen som är till vänster om https.

Leta efter Flash-alternativet, det ska vara den sjätte nedåt. Klicka på rullgardinsmenyn till höger. Det kommer att ställas in som Fråga som standard, men när du klickar på det kommer alternativet att blockera blixtinnehåll att visas. Välj det, och dina ändringar sparas automatiskt.


Inaktiverar video autoplay i Firefox [Skrivbord och Android]

Firefox kan inte användas av så många användare som Chrome, men det är fortfarande en av de mest populära webbläsarna där ute. För att förhindra att videor spelas på Firefox-typen om: config i adressfältet. När det öppnas skriver du media.autoplay.default.

Firefox kommer att markera det i blått, och genom att klicka på det visas rutan Ange integervärde. Genom att skriva en kommer alla autoplay för videor att blockeras. Om du lägger till en två kommer du att bli frågad på varje webbplats du besöker om du tillåter att videor spelas automatiskt.

För att förhindra att videospel spelas ensam i Firefox för Android måste du också skriva om: config i adressfältet. I sökfältet längst upp till höger skriver du media.autoplay.default. Knacka på numret och blockera alla videor från automatisk uppspelning lägg till en och två för att fråga varje gång du anger en webbplats.


Slutsats

Vissa webbplatser spelar automatiskt upp videor men lämnar ljudet. Andra platser är inte lika betungande och lägger till ljudet som ibland kan ta dig av och skrämma dig. Oavsett om du använder Android eller din dator, kommer dessa videoklipp inte stör dig längre. Hur irriterande hittar du videor när de spelar automatiskt?