Stäng av kontroller med låg diskutrymme i Windows

Microsoft är mycket medveten om användarupplevelsen för alla sina Windows-produkter. Företaget har ett rykte för att arbeta för att tillfredsställa kunder. Ett exempel på detta är varningen "Låg diskutrymme".

När hårddisken på en persons dator är nästan full, verkar en liten ballong varna användaren till problemet. Detta är Low Disk Space-varningen.

Alla versioner av Windows-produkter har en viss varaktighet, varefter varningen och påminnelserna ges. Tre versioner av Windows-familjen (Windows 7, Windows 8 och Windows 10) har planerat varningarna i var tionde minut. Meddelandetiden är 10 sekunder. Windows Vista har en varningsinställning per minut.

Denna varning för låg diskutrymme har tre nivåer. På den första nivån ges varningen "Du springer ur diskutrymme". På den andra nivån blir varningen "Du kör mycket låg diskutrymme" och den sista nivån är "Du har slut på diskutrymme".

Fördelar och nackdelar med att inaktivera hårddiskmeddelanden

Medan meddelanden kan vara irriterande, särskilt om de poppar ut medan du gör något viktigt, är de där av en anledning. Bedöm om du ska gå igenom och inaktivera dessa popup-fönster, eller skulle det vara klokare att bara rensa upp lite diskutrymme, speciellt på din huvuddrivenhet.

Pros

- Inga irriterande popups

- Mindre HDD-stress

- Bättre CPU-verktyg

Nackdelar

- Kan gå tom för HD-utrymme

- Kan orsaka kraschar

- Kommer att sakta ner ditt operativsystem om det är på huvuddriften

Dessutom kanske du vill köpa lite extra hårddiskutrymme med en extern hårddisk. Du kan lagra alla dina icke-programfiler på den här enheten och rensa upp lite utrymme på dina interna enheter.

Initialt verkar varningen vara väldigt bekväm, men som tiden går kan den här varningen bli mycket irriterande. Det är möjligt att stoppa dessa varningar. För att bli av med de irriterande varningspopparna behöver du bara avaktivera varningen. Detta kan göras genom att ändra inställningarna för Fönsterregistret.

Om du vill inaktivera kontrollerna med låg diskutrymme i Windows som upprepade gånger visas på din skärm kan du också göra det enkelt och snabbt. Följande steg hjälper dig att göra detta och ta mindre än fem minuter:

  1. Inleda genom att öppna registret. Tryck på startmenyn. Typ körning. När du har skrivit trycker du på enter-tangenten. Detta öppnar dialogrutan Kör. Skriv "regedit" i dialogrutan och klicka på "OK". Det här öppnar en "Användarkontokontroll". Genom att klicka på "OK" ger du tillgång till programmet. Nu öppnas ett nytt fönster med namnet Registry Editor.
  2. När du väl öppnat registerredigeraren går du till alternativen. Under alternativet Dator, hitta mappen med titeln "HKEY_CURRENT_USER". Det kommer att finnas en utökad symbol bredvid den här mappen. Klicka på det. Det här låter dig se alla mappar inuti.
  3. Denna process med att expandera mapparna bör fortsätt tills du når registernyckeln i ditt nuvarande fönster.
  4. Det kommer att finnas en nyckel märkt som Policy under titeln "Aktuell version".
  5. Välj alternativet Edit -> New -> Key från den tillgängliga menyn. Detta skapar en ny nyckel med standardnamnet Ny nyckel # 1. Ändra namnet till Explorer. När det är klart, tryck på enter.
  6. Klicka på Explorer och välj sedan Redigera -> Nytt -> DWORD-värde (32-bitars).
  7. DWORD kommer att skapas, och det kommer att innehålla det nya värdet # 1. Ändra namnet till inga kontroller med låg diskutrymme. Tryck enter.
  8. Högerklicka på DWORD vars namn har ändrats och välj Ändra. Detta öppnar en dialogruta med "Redigera DWORD (32-bitars) värde".
  9. I fältet Value data i popupen som öppnats, byt ut '0' till '1'.
  10. Klicka på "OK" och avsluta Registerredigeraren.

När du har slutfört alla dessa steg får du inte längre varningar om låg diskutrymme.