Stäng av automatisk omstart vid systemfel i Windows 7 och 10

När som helst ett Windows-operativsystem stöter på ett kritiskt problem visar systemet automatiskt den blå skärmen för döden eller BSOD för kort. Som standard startas datorn automatiskt igen. Det antas generellt att en omstart löser problemet och att Windows börjar starta korrekt vid omstart.

Tyvärr finns det ett stort problem med denna standardåterstart. Strax före omstarten börjar du få ett ögonblick - mindre än en sekund - för att läsa meddelandet som förklarar det kritiska felet på skärmen. Det är nästan omöjligt att läsa eftersom omstartet händer för snabbt, vilket innebär att du har lite till ingen tid för att se vad som orsakade problemet.

Och om du inte vet att du letar efter meddelandet är chansen att du inte ens märker det.

För & nackdelar med att använda Windows 7

Även om det finns uppenbara fördelar med att uppgradera till ett senare system, till exempel Windows 10, kan vissa användare hitta mer verktyg från ett mer stabilt och mindre krävande operativsystem, vilket innebär att klibbig med Windows 7 skulle vara att föredra.

Väg fördelarna och nackdelarna i förhållande till dina egna behov och bestämma om du vill installera Windows 7.

Pros

- Stabil

- Relativt lätt

- Classic UI

- Fungerar med de flesta moderna kringutrustning

Nackdelar

- Gamla säkerhetsprotokoll

- Ej kompatibel med någon modern maskinvara

- Inte kompatibel med någon modern programvara

- Saknar några användargränssnitt

Du kan också köpa Windows 8 Professional från Amazon som en DVD. Inte bara kommer det med ett av de bästa klassiska systemen för datorn, men det kan också vara en bra bit för någon IT-samlare eftersom det blir en relik inom en snar framtid.

Följande enkla steg måste följas för att inaktivera automatisk omstart vid systemfel i Windows 7 så att du får mer tid att bedöma problemet. Det är en lätt uppgift och kan uppnås på mindre än tio minuter.

1. Klicka på startknappen, skriv "Avancerade systeminställningar" och välj sedan "Visa avancerade systeminställningar".

2. Det här visar en hel del alternativ. Från dessa alternativ identifiera avsnittet Start och Återställning som finns längst ner i fönstret och klicka på knappen Inställningar.

3. I fönstret Start och återställning hittar du en kryssruta intill alternativet Automatisk omstart. Avmarkera kryssrutan.

4. Välj OK.

5. OK måste du klicka på både fönstret Start och Återställning och Systemegenskaper separat.

6. Stäng systemfönstret.

När du har följt de här stegen, kommer Windows 7 inte automatiskt starta om systemet automatiskt, oavsett problemets art. Istället, när ett problem uppstår måste du starta om systemet manuellt.

Ibland kanske du inte kan starta din Windows med den ovan nämnda processen. I så fall kan du inaktivera automatisk omstart vid systemfel i Windows med hjälp av avancerade startalternativ.

1. Innan Windows Splash Screen visas, tryck på F8. Detta tar dig till de avancerade startalternativen.

2. Använd pilknappen på tangentbordet för att markera ditt önskade alternativ. I det här fallet är det önskade alternativet Avaktivera automatisk omstart vid systemfel. Markera det.

3. Tryck på Enter.

Efter att ha inaktiverat automatisk omstart vid systemfel finns det risk att Windows 7 kanske fortsätter laddningsprocessen. Det beror på problemets art eller det fel som Windows upplever.

Nu när du har avaktiverat automatisk omstart vid systemfel, kommer nästa gång din dator möter ett problem inte att starta om. Istället kommer det att visa dig problemet och kommer också att ge dig informationen som är relaterad till den.