Stoppa Windows 10 från att automatiskt tömma återvinningsfacket

Tömning av papperskorgen i Microsoft Windows 10 är lika enkelt nu som i tidigare versioner. Allt du behöver göra är att högerklicka på papperskorgen och välj alternativet för att tömma det. Eftersom du kanske inte alltid kommer ihåg att göra det, programmerade du datorn för att göra det automatiskt.

Problemet är nu att du inte kommer ihåg hur man ångrar det du konfigurerat. Oroa dig inte, den här guiden visar dig allt du behöver göra för att avbryta det. Inaktivera funktionen kan vara en livräddare eftersom det kommer att ge dig tid att återställa en fil som du kanske har skickat till papperskorgen av misstag.

Den goda nyheten är att det är snabbt och enkelt att inaktivera papperskorgen från att tömma ut. För att komma igång, tryck på Windows och I-tangenterna för att få fönstret Inställningar öppet. Gå till System och sedan lagring.

Funktionen som är ansvarig för tömning kallas Storage Sense. För att förhindra att det här alternativet gör sitt jobb, stäng av det. Om du vill göra ännu fler ändringar i lagringsavkänning, klicka på alternativet som säger Ändra hur vi frigör utrymme automatiskt.

Här kan du göra ändringar, till exempel ändra hur ofta du vill ha möjlighet att tömma papperskorgen om du skulle lämna den. Du kan välja mellan alternativ som varje dag, varje vecka, varje månad och under lågt ledigt diskutrymme.

Det finns också en sektion som heter Temporary Files. Här ser du två alternativ. Man låter dig bestämma när tillfälliga filer ska raderas och den andra när filer i mappen Downloads måste raderas.

För att lagringsavkänningen ska sluta fungera, se till att du aldrig har det sista alternativet efter att du har klickat på rullgardinsmenyn. Längst ner finns det också ett alternativ att använda lagringssensionen där och då.

Ett annat sätt att stänga av papperskorgen är att få tillgång till dess egenskaper. Högerklicka på ikonen för papperskorgen och klicka på Egenskaper. Välj den enhet du vill stänga av och välj alternativet som säger Ta bort filer till papperskorgen, Ta bort filer omedelbart när du raderar.

Om du vill inaktivera papperskorgen för alla enheter måste du upprepa det här steget för varje enhet.

Slutsats

Som du kan se, förhindrar din Windows 10-dator att tömma bort papperskorgen är det mycket enkelt. Båda alternativen som nämns här är snabba och nybörjare vänliga. Vilken metod ska du försöka först? Låt mig veta i kommentarerna nedan.