Spara mobildata och lite seriös pengar med dessa Topp 5 Apps

En av de saker som alla Android-användare oroar sig för är att spara så mycket mobildata som möjligt. Om du inte är försiktig och inte håller den under kontroll, kan du sluta med en dyr telefonräkning.

Det finns massor av appar som hävdar att du sparar mobildata, men vilka är de bästa? Följande appar är de mest använda appar som hjälper dig att begränsa användningen av mobildata och spara lite pengar.

1. Opera Max Data Manager

Förutom att skydda din integritet som VPN sparar Opera Max Data Manager också din mobildata. Du sparar mobildata eftersom appen måste gå igenom Operas servrar som komprimerar data.

Så slutar du med den komprimerade data som hjälper dig att spara mobil data. Det kan övervaka alla appar som du har på din telefon, och du kan också blockera alla appar från att komma åt din mobila data / WiFi.

Det kan också styra din WiFi och berätta hur många KB varje app använder. På fliken Sekretess kan du se vilka program som är en risk och vilka som inte är.

2. Min datahanterare

Med 5 miljoner nedladdningar och räkningar är My Data Manager en av de mest populära datalagringsapparna på Google Play. Det kan spåra din användning på WiFi, roaming och mobil. Det finns också text- och ringspårning, så du vet hur mycket tid du har kvar.

Du kan också se vilka appar som använder mest data och det är också möjligt att spåra hur mycket mobila data andra familjemedlemmar använder. Det finns också ett alternativ där du kan lägga till detaljer om vilken mobilplan du är på så du får mer personlig information om hur du kan spara mer mobildata.

Ange anpassade larm så du vet när du är nära att nå gränsen. Du kan konfigurera larmet för WiFi, Roaming och Mobile. Appen är lätt att använda och har en bra design.

3. Apus Browser

Apus Browser har de funktioner du behöver för att spara så mycket mobil data som möjligt. Till exempel kan du ställa in det så att det inte kommer att ladda några bilder, vilket sparar ganska lite bandbredd.

Du kan också spara bandbredd med hjälp av Speed-funktionen. Vad den här funktionen gör är att den komprimerar data så att du kan spara men det sänker dock bildkvaliteten. Du kan även ha en bra surfupplevelse på ett 2G-nätverk, men förhoppningsvis använder du alltid 4G.

Apus Browser kan också blockera annonser, och du kan ha kul med HTML 5-spel tack vare spelfunktionen. Det kan också stödja sju sökmotorer och har andra användbara funktioner som röstsökning, nattläge, gestkontroll och mycket mer.

4. DataEye

DataEye låter dig bestämma vilka appar som har tillgång till din mobildata. På fliken Kontroll kan du se vilka appar som är öppna och under alla appar som du kan blockera. När du blockerar dem kommer dessa appar inte att kunna komma åt din mobildata.

På fliken Användning kan du se vilka appar som använder mest mobila data. DataEye kan också ge dig samma information även om du är på WiFi.

Du kan se de tio bästa programmen som använder mest WiFi så att du kan bestämma om du vill installera dem eller inte. Det är en snygg app som är lätt att använda och kan sänka den månatliga telefonräkningen.

5. Internet Speed ​​Meter Lite

Internet Speed ​​Meter Lite skiljer sig från alla appar på listan. Appen är adfri och ger dig uppdateringar i realtid i telefonens statusfält.

Du får också meddelanden, trafikanmälan och ger dig WiFi och Mobile data statistik i ett organiserat bord. När du installerar det först ser du exakt samma sak i bilden ovan. Ge appen lite tid och du börjar snart se några nummer.

Slutsats

Det är viktigt att hålla din mobil data under kontroll för att undvika höga telefonräkningar i slutet av månaden. Genom att använda en av dessa appar ska du kunna hålla saker under kontroll. Hur håller du din mobil data under kontroll? Lämna en kommentar nedan och dela din erfarenhet.