Samsung Galaxy S8 - Review

Samsung är ett ledande smartphoneföretag som alltid har försökt att hålla sig före kurvan. Samsung Galaxy S8 är ett exempel där de arbetade för att ha ett starkt innovativt tillvägagångssätt och lyckades i sitt försök.

Samsung Galaxy S8 släpptes för två år sedan, men den unika egenskapen den har att erbjuda är fortfarande relevant i dagens nuvarande telefonmarknad. Det är en kvalitetsenhet som håller grunden mot nyare produkter. Men de nuvarande flaggskeppsmodlarna har några överlägsna aspekter, men det här kommer med en premium prislapp. Samsung Galaxy S8 är Samsungs 2017 flaggskeppsapparat som är värt din tid och pengar.

Snabba fördelar och nackdelar med Galaxy S8

Det är ingen tvekan om att Galaxy S8 är en bra telefon, och även efter några år, och två efterföljande generationer av Galaxy-telefoner, är det fortfarande bättre än de flesta alternativen som finns i mellanklassen idag.

Men det finns flera funktioner som S8 inte har och som har blivit vanliga de senaste två åren, och bristen på dessa kan vara en dealbreaker för vissa användare.

Pros

- Inga sidobeslag

- Ultra-snabb fingeravtrycksskanner

- Snabbdragning 835 APU

- Utökat minne

- Hörlursuttag

Nackdelar

- Dålig fingeravtrycksskannerläge

- Ingen trådlös laddning

- Enkelt kamerasystem

- Liten haka och panna

Som en äldre modell blev Samsung Galaxy S8 ett bra värdeavtal och du kan köpa det från Amazon till ett mycket överkomligt pris.

Samsung Galaxy S8 - Review

Samsung Galaxy S8 är en snyggare när det gäller utseende och design. Dess dekorativa design kan gnista någons intresse. Den har en utmärkt skärm där vibrerande färger dyker upp och ger en uppslukande upplevelse, samtidigt som den rymmer kraftfull maskinvara som effektivt hanterar den dagliga verksamheten. Den har en 5, 8-tums skärm som drivs av Snapdragon 835-processorn.

Nuvarande pris på Samsung Galaxy 8 har sjunkit kraftigt sedan Samsungs nya flaggskeppssal Galaxy S10 slog marknaden. Detta gör Galaxy S8 ett bra köp på bara $ 400.

Design

Vi kan enkelt lista Samsungs Galaxy S8 i de 5 bästa smarttelefondesignerna. Dess dekorativa design, även känd som oändligheten, sträcker sig från kant till kant. Med en 18: 5: 9-dimension är den smal, smal och lätt passar handen. Det är slående som LG G6 men har en unik design distinktion med sin oändlighet display.

Emellertid har designen några brister. Kant-till-kant-displayen leder till ett löst grepp och kan ha mer droppskada med glaset runt kanten. Det har Gorilla Glass 5 vilket gör att det kan hantera några droppar utan att krossa skärmen i bitar.

Skärm

Kanten-till-kant-skärmen kompletteras med Infinity Display Quad HD + Super AMOLED. AMOLED-paneler är kända för sin skarpa och livfulla bildkvalitet. Svarta är djupa svarta, och täcker DCI-P3-biografens färgfärg.

Skärmen har också en "Mobile HDR Premium" -certifiering vilket innebär att den kan visa upp en bättre färgpalett. HDR är mestadels en tv-sak, men nuvarande flaggskeppsskärmar använder det också för att förbättra användarupplevelsen. Med HDR-enhet kan du titta på HDR-innehåll på Netflix och Amazon Prime.

Samsung Galaxy S8 kan enkelt nå 1000-nits ljusstyrka i vissa videor - vilket gör att innehållet ser en fantastisk upplevelse. Den 5, 8-tumsskärmen kan låta liten jämfört med aktuella enheter men är mer än tillräckligt för optimal enhandsanvändning.

Fingeravtryckscanner och mer

Fingeravtrycksscannern på S8 är både bra och dålig. Den kan hittas bredvid bakkamera. Sensorns form har förändrats, sporten har en tunn design vilket gör det mindre tillgängligt för användarna. Att nå fingeravtrycksskannern kräver mer sträckning och kan vara frustrerande.

För de första tiderna kan du behöva titta på sensorns position innan du använder den. Men med övning kan du nå åtkomst till det. Fingeravtryckssensorn är korrekt och öppnar din telefon direkt.

Samsung Galaxy S8 kommer också med ansiktsigenkänning och en irisskanner. Båda är praktiska när det gäller att låsa upp din telefon men är inte lika säker i jämförelse med fingeravtrycksscannern. Iris-scannern har sin begränsning. För att använda den ordentligt måste du ha ögonen helt öppna och den fungerar inte i direkt solljus.

Prestanda

Samsung Galaxy S8 är en snabb enhet tack vare Snapdragon 835. Den levereras också med 4 GB minne och 64 GB internt minne. Du kan expandera lagringen med microSD-stöd. När det gäller prestanda kan du använda det sömlöst utan fördröjning eller avbrott.

Just nu har vi smartphones med Snapdragon 855, men det tar inte någonting borta från den snygga Snapdragon 835. S8 fungerade bra i multi-tasking och spel som PUBG, Fortnite, X: COM och så vidare. Vi lyckades även köra spel medan du spelade video i bakgrunden. Det fungerade felfritt utan häftighet att sakta ner.

Referenspoängen visar också samma historia med ett poäng på 6295 i Geekbench 4. Det gjorde också högt när det kom till grafik och slog 36 508 poäng på 3D Mark Ice Storm.

Programvara och uppdateringar

Galaxy S8 kommer laddad med Android 7.0 Nougat. Det har dock uppdaterats med Android 9.0 Pie i februari 2019. Uppdateringar på Samsung-enheter har alltid varit långsamma. Sammantaget ger den en utmärkt mjukvaruupplevelse med en bra Samsung touch.

Kamera och batteri

Samsung S8 levereras med samma 12 megapixel kamera som gör S7. Det har en uppsjö av mjukvaruförbättringar som ger det bästa i kameran, vilket ger bättre bilder än S7. Det kommer också med HDR-stöd vilket innebär att du kan ta livfulla foton med en slående likhet med verkligheten.

Batteriet är överraskande bra. Den levereras med en kapacitet på 3000mAh. Dessutom kan den vanliga användningen enkelt vara 10-11 timmar enligt Toms Guide Battery Test. Den mindre skärmen och OS-nivåoptimering gör det möjligt för enheten att vara längre än väntat. Ett fullt batteri kan enkelt hålla dig en enda dag med användning med viss procentandel kvar på dagen vid dagars slut.

Bixby - Förbättringar

Bixby är en röstdriven digital assistent som introducerades med Samsung Galaxy S8 och har utvecklats snyggt de senaste åren. Men det är fortfarande långt ifrån perfekt och måste förbättras innan det kan konkurrera med de populära röstassistenterna, inklusive Cortana och Siri.

Slutlig dom

Samsung Galaxy S8 är en imponerande enhet på $ 399. Om du letar efter en robust flaggskeppsutrustning utan att behöva spendera stora pengar, är Galaxy S8 ett bra val. Det är en allround när det gäller dess funktioner. Det kommer även med en hörlursuttag! Sammantaget är en bra Android-enhet som enkelt kan tillgodose ditt behov av en premium-telefon.