Safari Icon saknas från iPhone eller iPad

Missar Safari-ikonen från startskärmen på din Apple iPhone eller iPad? Här är några saker att kontrollera.


1. Kontrollera mappar och andra skärmar

Bläddra med fingret åt vänster eller höger för att växla mellan Startskärmar och se om du av misstag flyttat den till en annan skärm. Också se till att kontrollera om den placerades i en mapp på en av skärmarna.


2. Sök

  1. från startsidan, svep hela vägen till vänster för att avslöja sökrutan.
  2. I " Sök " rutan typ " safari ". Ikonen ska avslöjas.

3. Kontrollera restriktioner

  1. Detta är det vanligaste problemet. En begränsningsinställning kan dölja Safari-ikonen. Kontrollera under "Inställningar"
  2. I IOS12 och högre väljer du " Screen Time "> " Integritetsskydd & Restriktioner "> " Innehållsskydd "> " Tillåtna Apps ". I IOS 11 och lägre väljer du " Allmänt "> " Restriktioner ".
  3. Om begränsningar är aktiverade, se till att " Safari " är inställt på " ".

4. Återställ startskärmen

Om du inte hittar ikonen kanske du vill återställa startskärmen genom att gå till " Inställningar "> " Återställ "> " Återställ startskärmslayout ". Detta återställer alla ikoner till fabriksinställningarna på startskärmen.


5. Senaste utväg

Om ingen av ovanstående fungerar. Det är dags att försöka återställa med dessa steg:

  1. Anslut din enhet till din dator och starta iTunes.
  2. Välj din enhet i den vänstra rutan under " Enheter ".
  3. Välj " Sammanfattning ".
  4. Välj " Återställ ".

Förhoppningsvis kommer din Safari-ikon att återställas till startskärmen på din iPhone, iPad eller iPod Touch när du har försökt dessa steg.

Om du fortfarande inte kan hitta ikonen och du har tagit emot enheten från en företags- eller skolmiljö, kan det hända att du har installerat programvara på enheten som låser upp Safari och förhindrar att den används. Kontakta IT-avdelningen för din organisation för hjälp.