Outlook 2019/365: Fix "Din brevlåda är över dess storleksgräns" Meddelande

Om din Outlook 2019/365-brevlåda blir full kommer du att skickas ett e-postmeddelande för att berätta att din brevlåda närmar sig kvoten. Om du inte sänker storleken på din brevlåda kommer du inte att kunna skicka e-post och du får ett e-postmeddelande som säger "Din brevlåda är över dess storleksgräns" .

E-postkvoten ställs vanligtvis av Microsoft Exchange-administratören i din organisation. I vissa fall kan administratörer ge dig mer utrymme om du kontaktar dem. Du kan också använda funktionen Personliga mappar i Outlook för att lagra Outlook-objekt lokalt på hårddisken. Poster i den personliga mappen räknas inte mot din kvot.

Det är naturligtvis bäst att hålla sakerna städa och städa ut några av de saker du aldrig behöver. Gör så här för att städa ut din brevlåda.

Alternativ 1 - Rengöringsverktyg

Obs! Dessa steg är för Windows-versionen av Outlook. Den här funktionen är inte tillgänglig i MacOS-versionen.

  1. Gå till " File "> " Cleanup Tools "> " Rensa brevlåda ".
  2. Från " Mailbox Cleanup " -skärmen kan du välja att " Hitta objekt som är äldre än " ett visst antal dagar, eller " Hitta objekt större än " en viss storlek. Personligen försöker jag hitta saker större än 250 kilobytes, välj sedan " Sök ... ".
  3. Guiden söker efter meddelanden som uppfyller dina sökkriterier. Från skärmen " Advanced Find " kan du radera eventuella oönskade objekt.

När du har raderat några oönskade objekt, var noga med att tömma mappen " borttagna objekt " genom att högerklicka på den och välja " tom mapp ".


Alternativ 2 - Manuell borttagning

  1. När du tittar på ditt mail i Outlook, högerklickar du på e-postadressen i den vänstra rutan och väljer " Egenskaper för datafil ".

  2. Välj " Mappstorlek ... " -knappen.

  3. Ta en titt på vilka mappar som har den största storleken. Använd den här informationen för att rikta mappar för att manuellt rensa ut e-postmeddelanden.