Mikrofon saknas från tangentbord på iPhone eller iPad

Ett vanligt problem för Apple iPhone-användare är att mikrofonen saknas från tangentbordet. Användare förväntar sig att det visas i det nedre vänstra hörnet av tangentbordet när en app används. Det finns ett par saker du kan kolla för att lösa problemet.

Fix 1 - Aktivera diktering

Aktivera diktering under " Inställningar "> " Allmänt "> " Tangentbord "> "Aktivera diktering "> " ".


Fix 2 - Aktivera Siri

Aktivera Siri under " Inställningar "> " Siri "> " "> "Aktivera Siri ".


Fix 3 - Starta om app

I vissa fall har jag sett att mikrofonen saknas eller blir gråtonad i specifika appar. Det händer mig ofta i Google Hangouts-appen. Stäng appen genom att dubbelklicka på Hem- knappen och svep sedan appen uppåt från skärmen. Därifrån startar du appen igen genom att välja ikonen på startskärmen. Mikrofonen ska då visas på tangentbordet.


Fix 4 - Starta om telefonen

Ibland, även om Siri är aktiverat och du har stängt appen, har du fortfarande problem med mikrofonen. Stäng av telefonen genom att låsa upp skärmen och tryck sedan på och håll nere " Power " knappen i ca 5 sekunder. Därifrån byter du alternativet " Slide to power off ".


Fix 5 - Ta bort tangentbord från tredje part

Om du har installerat någon tredjeparts tangentbord, som Googles Gboard, kan det vara anledningen till att du inte har mikrofonalternativet. Ta bort tangentbordet eller byt till ett annat tangentbord för att få tillbaka mikrofonen.