iTunes: "Filen" iTunes Library.itl "kan inte läsas" Fix

Efter uppgradering av Apple iTunes och omstart av datorn fick jag ett konstigt felmeddelande när jag startade programmet:

Filen "iTunes Library.itl" kan inte läsas eftersom den skapades av en nyare version av iTunes.

Jag har haft problem med iTunes Library.itl-filen tidigare. Det här är konstigt eftersom jag var helt uppgraderad till den senaste versionen av iTunes, men har fortfarande det här felet. För att lösa problemet, var jag tvungen att göra följande steg.

Obs! Du måste bygga om ditt iTunes-bibliotek efter att ha utfört dessa steg. Alla betyg, spellistor, etc kommer att gå vilse. Mediefilerna du äger borde ändå vara tillgängliga på hårddisken.

 1. Navigera till var filen iTunes Library.itl finns.
  • MacOS - / Användare / användarnamn / Musik
  • Windows XP - C: \ Documents and Settings \ användarnamn \ Mina dokument \ My Music
  • Windows Vista - C: \ Användare \ användarnamn \ Musik
  • Windows 10, 8 eller 7 - C: \ Användare \ användarnamn \ Min musik
 2. Ta bort iTunes-bibliotekets fil.
 3. Starta iTunes. Din musikdatabas kommer nu att vara tom, men dina musikfiler ska fortfarande vara tillgängliga i mappen iTunes Music som finns på någon av de platser som anges ovan.
 4. Dra och släpp iTunes Music- mappen och alla andra mappar som innehåller dina musikfiler i iTunes-programfönstret. iTunes ska då ta lite tid att bygga om musikdatabasen.

Denna fix kan inte göra dig helt glad eftersom det finns viss dataförlust, men det är den enda lösningen jag kunde hitta för mig själv.