iPhone eller iPad fast med inget ljud

Ibland blir Apple iPhone eller iPad fast och tror att den har vanliga hörlurar eller öronproppar anslutna till enheten. När detta händer hörs inget ljud från den externa högtalaren, inklusive musik eller ringsignaler. Äldre versioner av enheten kan visa en hörlurssymbol på översta fältet.

Lyckligtvis finns det många sätt du kan försöka fixa detta problem själv. Här är några saker att prova.

Se till att ljudproblemet inte orsakas av att volymen är avstängd antingen med volymknapparna eller ljuddämparomkopplaren. Du kanske vill försöka några förslag från Apples webbplats om inget ljud eller förvrängt ljud innan du försöker dessa steg.

Orsak 1: Hörlursuttaget är smutsigt

Lint eller annat skräp kan fånga sig i hörlursuttaget. Använd en ficklampa för att kontrollera. Om du hittar något som kan lämnas in i hörlursuttaget, här är några saker du kan försöka rensa ut:

  • Använd en tandpetare för att försiktigt välja någon ludd, fuzz eller papper från enheten.
  • Vissa användare har rapporterat framgång genom att suga på hörlursuttaget med munnen eller använda en dammsugare slang på den.
  • Använd en liten bomullspinne för att städa ut kontakten. Var försiktig så att du inte tillåter att någon bomull släcker och lämnas in i kontakten. Vissa användare har valt att dämpa bomullspinnen med destillerat vatten eller alkohol för bättre resultatrengöring.

Orsak 2: Hörlursuttag har fukt fastnat inuti

  • Försök försiktigt blåsa på jackan med en hårtork. Se till att din mun är torr om du försöker detta.
  • Låt enheten sitta i ett varmt område som en solig fönsterlucka.

Orsak 3: Hörlursuttaget är fastnat

  • Ibland är jacken helt fast eller fast. Prova att ansluta hörlurar till din enhet och försök att plugga och dra ur dem flera gånger.
  • Försök försiktigt knacka på enheten.

Förhoppningsvis har ovanstående råd tagit bort ditt problem utan ljud på iPhone eller iPad. Om du har försökt allt ovan och inte har givit några resultat kan det vara dags att ta din Apple-enhet till en professionell. Ibland kan butiken där du köpte enheten hjälpa dig, eller du kan behöva skicka enheten till Apple för reparation.