iPad-funktioner du behöver byta just nu för att skydda din integritet

IOS är full av funktioner som görs för att göra ditt liv enklare. Du kan till exempel ställa in saker så att du kan se dina meddelanden från låsskärmen. Det är en användbar funktion men inte bara kan du se din information men det kan också alla andra.

Det här är bara en av de olika funktionerna på din iOS-enhet som ger ut mer information än vad du förmodligen skulle vilja ha. Dessutom kan idén om att spara dina lösenord för Safari skicka frysningar ner i ryggen, men det är vad det kan göra just nu. Upptäck de förändringar du behöver göra för att skydda din integritet.

Slå av förhandsvisningsanmälningar

Att kunna förhandsgranska dina notifieringar kan spara tid. Du kan bestämma om de är värda att låsa upp din iOS-enhet eller inte. Om du inte vill ha någon som passerar för att se din information är det bäst att du inaktiverar den här funktionen. Gå bara till Inställningar> Rör ID och Lösenord> Växla av meddelanden .

Inaktivera platstjänster

Om du inte är bekväm med idén om din iOS-enhet (och vem vet vem som helst) vet du var du är, stäng av platstjänster. Du kan enkelt göra det genom att gå till Inställningar> Sekretess> Platstjänster> Växla av .

Minska Auto Lock Time

Det kan vara obekväma att lägga ner surfplattan i en minut och sedan låsa upp den igen. Även om det bara tar några sekunder är det irriterande. Du kan till och med besluta att förlänga låsningstiden så mycket som möjligt för att undvika detta.

Ju längre tid det tar för din enhet att låsa desto mer sannolikt är det att någon kan få tillgång kort efter att du sätter ner den. Minska sannolikheten för att någon ska komma åt din enhet genom att gå till Inställningar> Skärm & Ljusstyrka> Automatisk låsning . Ju mindre tid din iOS-enhet är upplåst, desto bättre.

Radera alla data efter 10 inloggningsförsök

Förhoppningsvis behöver du aldrig gå igenom det här, men det tenderar att hända. Om du någonsin skulle förskjuta din iOS-enhet eller förlora den, är det en funktion du vill ha på (bara i fall). Gå till Inställningar> Tryck på ID och lösenord> Radera data .

Med den här funktionen kan du vara säker på att enheten kommer att torkas ren om lösenordet är felaktigt inmatat tio gånger. Den här funktionen sparar dig från att du måste avlägsna enheten, det vill säga om de försöker låsa upp enheten så många gånger.

Undvik att spara dina lösenord på Safari

Det är aldrig en bra idé att få Safari spara dina lösenord, särskilt om deras lösenord för webbplatser som din bank och andra liknande webbplatser. Även om du aldrig sätter upp det här borde du åtminstone ta en titt bara för att vara säker.

För att se om Safari sparar dina lösenord gå till Inställningar> Safari> Lösenord . För att radera alla lösenord kan Safari ha sparat tryck på redigeringsknappen längst upp till höger.

Sluta dela din information med Apple

Med IOS 10.3 omvandlades Diagnostik och Användning till Analytics. Med Dela iPad Analytics delar du analytiska data från din iPad med Apple. Dela iCould Analytics kan du dela din användardata från ditt iCloud-konto med Apple.

Genom att växla på Dela iPad Analytics ser du också ett alternativ att dela data med apputvecklare. Om det här är något du inte vill göra, gå till Inställningar> Sekretess> Analytics och se till att allt är avstängt.

Ta bort widgets från din låsskärm

Widgets är ett annat sätt att du kan avslöja för mycket information. Om du inte vill att alla ska veta vad dina planer och liknande är, stäng av dem. Gå till Inställningar> Peka ID & Lösenord> Växla av i dagens vy .

Ta bort dina meddelanden automatiskt

Det finns olika anledningar till varför du kanske vill radera gamla meddelanden. Kanske att bli av med oönskade bevis eller för att hålla din iOS-enhet ren av oönskad skräp. Genom att gå till Inställningar> Meddelanden> Håll meddelanden> Välj 30 dagar .

Begränsa annonsspårning

Vissa användare kanske vill ha annonser som är riktade mot deras intressen. Om du inte vill att Apple ska spåra vad du gillar och inte gillar, se till att du begränsar annonsspårningen. Du kan göra det genom att gå till Inställningar> Sekretess> Annonsering> Begränsa annonsspårning .

Aktivera och ändra ofta din lösenord

Om du aldrig låter någon annan använda din iPad kanske du frestas att inte ens lägga till en lösenord alls. Medan du har snabb tillgång till din enhet gör det också någon omkring dig. För att aktivera ett lösenord, gå till Inställningar> Tryck på ID och lösenord . När du har ställt in följer du samma steg för att ändra det också, men den här gången väljer du Ändra lösenord.

Slutsats

Det finns uppenbarligen mer underhållande tunna att göra på din iPad än att behöva göra ändringar i dina säkerhetsändringar. Men om du vill hålla din information säker är det ändringar som du borde göra så snart som möjligt. Vilka ändringar har du gjort till dig iOS-enhet för att hålla din information privat? Släpp en kommentar och låt mig veta.