HP Officejet 3830 Wireless Printer Review

Det senaste erbjudandet på den konkurrenskraftiga AIO-marknaden (allt-i-ett) är HP OfficeJet 3830 All-in-One trådlös skrivare. OfficeJet 3830 har en lägre kostnadspunkt än de flesta konkurrenterna men saknar funktioner som Ethernet-nätverk, flash-kapacitet och dubbelsidig utskrift. Den står inför en viss hård konkurrens på AIO-marknaden.

Även om det saknas några anmärkningsvärda funktioner utgör OfficeJet detta för en lägre kostnad. Det är billigare att köpa och köras, förutsatt att du klarar HPs Instant Ink-prenumerationsprogram. Generellt skrivs OfficeJet 3830 bra ut och är bra för utskrifter och kopiering med låg volym. Om du planerar att använda den till ditt hemkontor eller behöver köra lite utskrift från studentrummet, är detta en av de bästa allt-i-ett-skrivarna du kan hitta.

Om du vill köpa en AIO-skrivare tittar du på den här översynen för att avgöra om HP OfficeJet 3830 är ett bra val för dig.

Snabba för- och nackdelar med HP Officejet 3830

Beroende på din situation kan den här skrivaren vara precis vad du letar efter. Det är lätt, kompakt, liksom rimligt prissatt. Men under vissa omständigheter kommer det inte att vara så. Om du inte kan prenumerera på HPs snabbbläck kan du upptäcka att det låga priset på posten betalades väl på baksidan.

Pros

- Lågt pris

- Lättvikt

- 35 arksmatare

- Utmärkt utskriftskvalitet

Nackdelar

- Bläcket blir extremt dyrt utan "Instant Ink"

- Inget expanderbart minne

- Ingen Ethernet jack

Du kan kolla HP-skrivaren på Amazon och beställa den nu. Inte bara är skrivaren själv ganska överkomlig, men den låga profilen gör det väldigt billigt att skicka också.

Design

Om du letar efter en skrivare som är affärsinriktad är utseendet ofta inte högst upp i listan med viktiga funktioner. Dock är OfficeJet 3830 som väger 12, 4 pund en frontrunner som har mycket att göra för den, eftersom den är en av de billigaste på marknaden. Med en mätning på 8, 5 till 17, 2 med 14, 3 tum (HWD), är OfficeJet i samma ballpark som andra småkroppar.

Om du bestämmer dig för en bulkbläckmodell som blir fylld med bläck från en flaska, får du då en design som är större, vilket betyder att du skulle behöva mer utrymme i ditt arbetsområde.

Pappershantering

När det gäller pappershantering, kommer OfficeJet 3830 med en 60-arks bakre pappersfack. Utgången är bara 25 ark, vilket jämfört med vad andra AIO-skrivare erbjuder, är ganska liten.

Dess nära rival, Canon TR8520, rymmer cirka 200 ark genom två 100 arks ingångskällor. Brother MFC-J985DW har också en kapacitet på ca 100 ark, och Epson ET-4750 möjliggör upp till 250 ark i en enda papperslådan. Du kan se att OfficeJet 3830 har en relativt liten hållkapacitet jämfört med de andra.

Anslutningar

Nyare modeller av enheter har varit kända för att eliminera Ethernet-anslutning; vare sig det är bärbara datorer, stationära datorer eller till och med smartphones. Nu använder de antingen Wi-Fi eller Wi-Fi direkt, ibland båda. Det här är det trådlösa protokollet som används på OfficeJet 3830. Detta är AIO-enheten som kommer utan Ethernet-porten, vilket är vanligt, eftersom Ethernet inte längre är en grundläggande del av beräkningen.

Andra anslutningsalternativ på den här skrivaren inkluderar en USB-port för koppling till en enda dator, samt stöd för HP ePrint och AirPrint. Det innehåller också vissa mobilappar som gör det enklare att skriva ut och skanna till olika moln och sociala medier.

Utskrift

OfficeJet kommer med en 35-arks ADF; även om det inte är automatisk dubbelsidig, är det fortfarande en bra funktion. En annan komponent som inte är automatisk dubbelsidig utskrift är skrivmotorn, vilket betyder att du inte kan skriva ut dubbelsidig utan att behöva vända dem manuellt. OfficeJet 3830 har en månadsvisningscykel på upp till 1000 sidor och en föreslagen 250 sidor varje månad som sätter den på samma nivå som liknande AIO-skrivare.

OfficeJet 3830-funktionerna styrs via en 2, 2-tums monokrom pekskärm, en funktion som ofta inte finns på alla-in-ett-skrivare på startnivå. Skärmen består av en kontrollpanel som är otroligt lätt att använda med peka ingångar som är mycket lyhörda.

Utskriftshastighet och kvalitet

OfficeJet 3830 har fakturerats vid 8, 5 sidor per minut för monokrom utskrifter och 6 sidor per minut för färg. När den användes med en Intel Core-i5-dator som körs på Windows 10 Home OS, fann den att skriva ut ett exemplar av 13-sidiga MS-textdokument på cirka 9, 6 sidor per minut som överstiger dess betyg med mer än 1 sida per minut.

Jämfört med Canon TR8520, befanns det vara ca 3ppm långsammare, men snabbare än Canon Pixma G4200 med 2, 5 ppm. Om du väljer att lägga till saker som separat färgbelastad PDF och annan företagsgrafik, sjunker utskriftshastigheten till en långsam 2, 8 ppm, vilket fortfarande inte är dåligt för en AIO-skrivare av detta pris. Det finns skrivare som kostar mer men har samma resultat.

Med tanke på att OfficeJet 3830 är ett off-budget-system med låga löpande kostnader, är utskrift och kopiering kapacitet enastående. Den klarar av att producera PowerPoint och Excel-utskrifter med stora mörka fyllningar och ser underbara på olika typer av papper.

Driftskostnader

Löpningskostnaderna för denna skrivare beror helt på dig. Om du planerar att skriva ut komplexa dokument eller foton utan att prenumerera på HPs leveransprogram för direkt bläck, kan det vara den mest prisvärda AIO-skrivaren som du någonsin har lagt på.

Även med HP-bläck kan OfficeJet 3830 hålla ögonen på bläckanvändningen och beställa efterföljande bläckpatroner efter behov. Om du väljer att prenumerera på programmet kan du skriva ut så många som 300 sidor textdokument eller bilder varje månad till en låg kostnad på 3, 5 cent för varje sida. HP erbjuder de första tre månaderna av Instant Ink gratis, vilket minskar din kostnad per sida ännu mer.

Slutlig dom

HP OfficeJet 3830 Trådlös skrivare är en kompakt, billig och allt-i-ett-skrivare som är perfekt för skanning, kopiering och utskrift. Medan det saknar vissa funktioner, gör det för det med sin låga prispunkt. Om du kör ett hemkontor eller behöver det för skolan, skulle den här skrivaren vara ett bra val för dig.