Så här använder du Tablet-läge på en Windows 10-bärbar dator

Om du använder en bärbar bärbar dator med Microsoft Windows 10 laddad på den har du troligen redan använt Tablet Mode. Om du inte har det, saknar du dig! Om du aktiverar den här funktionen kan du använda din bärbara dator som en tablett - inget tangentbord, ingen touchpad och ingen mus! Det här är en utmärkt inställning när du har en av bärbara datorer - som en Chromebook eller den nya Inspiron 2-in-1 från Dell. Min syster äger en Lenovo Flex och jag älskar att ta tag i det när jag är där, placera den i Tablet Mode och spendera tid bara att gräva ut online utan att behöva ta med min klumpiga laptop i gamla skolan tillsammans.

Aktiverar tablettläge

Att slå Tablet Mode på och av i Windows 10 är ganska enkelt. Se den lilla rutan i det nedre högra hörnet på din bärbara dator? Det är anmälningscentret. Klicka på det en gång och längst ner på skärmbilden för meddelande som dyker upp visas " Tablet Mode " längst ned till vänster. Klicka bara på det för att växla till denna fantastiska funktion!

Sidnotering: Om du aldrig har klickat på Notifieringscenter tills nu ser du att det också är det snabbaste sättet att komma till din inställningsmeny, placera din enhet i flygläge och öppna ditt nätverk.

I tablettläge kommer dina appar (inklusive äldre program) att öppna hela skärmen. Detta ger dig mer utrymme att arbeta inuti. Om du vill använda två olika appar bredvid varandra drar du en av dem till ena sidan av din skärm. Du kommer då att se var det kommer att "snäppa" till OCH det kommer visa dig vilka andra öppna appar har möjligheten att knäppas intill den du flyttar för närvarande!

Som jag just nämnde har en del av skönheten i Tablet Mode mer skärmfastigheter. Ett annat sätt att frigöra fler pixlar är att dölja aktivitetsfältet medan du använder din bärbara dator som en tablett:

  • Välj " Start " -knappen.
  • Välj " Inställningar ".
  • Klicka på " System ".
  • Tryck på " Tablet Mode ".
  • Slå på " Automatiskt dölja aktivitetsfältet i tablettläge ".

För att komma åt din dolda aktivitetsfält, svep bara upp längst ner på skärmen.


Inaktiverar Tablet Mode

Om din bärbara dator på något sätt fastnar eller fortsätter att starta i Tablet-läge, är det enkelt att vända inställningen. Först högerklicka på Aktivitetsfältet och välj Egenskaper . Bläddra ner till var det står " Använd Start Full Screen " och se till att den är inställd på OFF .

Klicka sedan på " Hem " i fönstret Inställningar. Välj nu " System " och sedan " Tablet Mode ". Där du ser det står " När jag loggar in " väljer du " Använd skrivbordsläge ". Leta nu efter " När den här enheten automatiskt sätter på eller stänger av tablettläget " och ändra det till " Fråga mig inte och byt inte ". Starta om systemet och det startar normalt igen.

Hur ofta använder du Tablet Mode på din bärbara dator? Vilka typer av saker använder du det att göra? Netflix och chill? YouTube kattungsvideos? Facebook-surfning?