Så här använder du Samsung Pay

Eftersom Apple har sitt betalningssystem, varför skulle inte Samsung, eller hur? Samsung har inte bara en, men det har också något som Apple Pay inte gör. Men det är bara en sak som bara kan räcka för att du överväger att byta betalningssystem.

Tiden kommer att berätta om Apple följer Samsungs fotspår, men det skulle definitivt vara ett steg i rätt riktning för det stora äpplet. Samsung Pay är lätt att använda och använder en teknik som du redan använder, vilken är den?

Vad är Samsung Pay?

Samsung Pay är ett betalningssystem som du kan använda med din Samsung-smartphone (senaste modeller). Detta betalningssystem accepteras i butiker runt om i världen och använder den traditionella MST (Magnetisk Secure Transmission) -tekniken som de flesta betalningsterminaler använder.

Det fungerar också med NFC-aktiverade betalningsterminaler, precis som Apple Pay gör. Vad Samsung Pay gör genom att använda MST efterliknar magnetbandet så att det kan överföra kortinformation till terminalen från Samsung Pay-appen. Allt detta är möjligt tack vare spolen som finns på baksidan av enheten.

Samsung Pay har överkanten eftersom du kan använda tjänsten med någon vanlig betalningsterminal eller kortmaskin. Tack vare den teknik som Samsung Pay använder, är den tillgänglig på flera områden än Apple Pay. Så kom ihåg att i en butik du kan betala med ditt betalkort eller kreditkort kan du också betala med Samsung Pay.

Det är också en säker betalningsmetod eftersom en krypterad version av ditt kortnummer skickas och inte ditt faktiska kortnummer. Det finns inte heller behov av att skapa en ny stift för Samsung Pay, du kan använda den som du redan har för det specifika kortet.

Samsung Pay måste se till att det verkligen är dig, så du måste antingen använda din PIN-kod, fingeravtryckssensor och om din enhet har en iris-scanner kan du också använda den här verifieringsmetoden.

Betjänar min Samsung Smartphone Samsung Pay?

Om du har en Samsung-smartphone som går från S6 och nyare, bör du kunna använda Samsung Pay. Om du har en Samsung S6-modell, kontrollera om den är tillgänglig i ditt land eftersom företaget inte har lagt till MST och NFC på alla sina enheter.

Om du har följande Samsung-modeller ska du kunna använda Samsung Pay:

 • Not 8
 • S9
 • S8
 • S7
 • S7 Edge
 • S6
 • S6 Aktiv
 • S6 Edge plus
 • S6 Edge
 • Not 5
 • Gear S2 (endast med NFC)
 • Gear 3 med en appuppdatering

Låt inte leta efter appen om enheten inte stöds eftersom du inte kan hitta den.

Så här ställer du in Samsung Pay

Öppna Samsung Pay app, men om du inte ser det, måste du installera den senaste programuppdateringen på din Android-enhet. Om du vill kontrollera om en systemuppdatering väntar på dig, går du till Inställningar> System> Systemuppdateringar och om din Android-enhet är aktuell bör du se ett meddelande som låter dig veta.

När du är säker på att du har den senaste versionen av Android är det dags att konfigurera Samsung Pay. När du först öppnar appen kommer du att bli ombedd att välja en verifieringsmetod, så appen vet att det är du. Om du har en äldre Samsung-modell kan du antingen välja att lägga till en PIN eller ett fingeravtryck.

Även om du inte behöver skapa en ny pin för kort du lägger till måste du lägga till en som godkänner betalningar. Peka på fliken Betala längst ner (det blir den i mitten) och välj Skanna kort eller tryck på tilläggskortet mitt på skärmen.

Skanna ditt kort med kameran och följ instruktionerna som appen visar. Lägg till informationen du kommer att bli ombedd till och var beredd att ge appen din autograf eftersom du måste lägga till din signatur. Tryck på Klar.

Så här använder du Samsung Pay

Nu när du vad Samsung Pay är, vilka enheter som stöder det, och hur man ställer in det är dags att veta hur man använder den. Låt oss säga att du är på Starbucks och det är dags att betala för din Mokka Frappuccino.

Dra upp från botten av din telefon. Det spelar ingen roll om du sveper upp från din startskärm, låsskärm eller om din telefons display är avstängd. Du bör titta på ditt vanliga kreditkort eller betalkort. Om du har lagt till fler kort, sveper du helt enkelt vänster eller höger för att leta efter det kort du vill använda.

Håll din telefon nära terminalen och tryck nära magnetlinjen. Om betalningsterminalen är en knapptryckning, tryck på telefonen för att slutföra köpet. Njut av din Mokka Frappuccino!

Slutsats

Som du kan se är det inte så svårt att använda Samsung Pay som du kanske trodde det var. Det är bättre än att ha dina fysiska kort eftersom de kort du lägger till i appen är krypterade, medan de du har i din plånbok är inte. Kommer du att ge Samsung Pay en chans, låt mig veta i kommentarerna nedan!