Så här använder du spelläge i Windows 10

Medan det bästa sättet att förbättra spelprestandan alltid är att helt enkelt "git gud", kräver den verkliga verkligheten någonting mer. Spela in, chatta och ta skärmdumpar brukade vara ganska svåra och behövde program från tredje part. Nu kan du använda Game Mode i Windows 10 för att använda alla dessa extrafunktioner nationellt.

Vissa spelhöjningssystem är gratis medan andra booster metoder kostar pengar. Ibland har fritt ökningsprogramvara motsatt effekt än vad som är tänkt, och spelanvändarna är frustrerade av en långsam dator.

Windows 10 spelläge

Windows 10 släpptes den 19 juli 2015, och sedan dess har Microsoft upprepade gånger förbättrat sina funktioner och förbättrat inställningarna. Om du har använt flera program för programuppdatering och nyligen bytt till Widow 10, har du inga skäl att oroa sig för. En av de nya alternativen som har lagts till i inställningarna är spel.

Game Mode skapades för att hjälpa till att öka det övergripande resultatet av ett spel. När du klickar på kategorin för Gaming kommer du att stöta på ett alternativ som är Gaming Mode. Spellägeshjälpmedel för att optimera vilket system som helst, och även i spelets smidiga körning, förbättra upplevelsen. Microsoft hävdar att användarna av Window 10 enkelt kan spela något spel med hjälp av Game Mode.

Microsoft skapade spelläget, speciellt för personer som spelar spel på sina datorer. När spelläge i Windows 10 har aktiverats, slutar alla processer som körs i bakgrunden att fungera, vilket skapar en kraftökning. Detta ger en mjukare och snabbare uppspelning.

Skillnaden i spelupplevelsen

Det finns två huvudfunktioner som vi har märkt med Gaming Mode som påverkar din erfarenhet, inspelning och kommunikation.

Medan många fortfarande föredrar TeamSpeak eller andra plattformar för att samordna och diskutera med sina lagkamrater och vänner, kan det faktum att detta är en inbyggd funktion till ditt operativsystem hjälpa dem med lägre specifikationer. Som vilken nyckel som helst kan vara bunden till mikrofonen, eller bara hela saken kvar för att fungera evigt, är det väldigt enkelt att organisera vad som fungerar för din beroende på spelet.

Den andra funktionen är inspelning, och om du inte har gjort skärmdumpar och register över ditt spel hittills kommer du förmodligen att börja med ett-klickfångst.

Med Gaming Mode aktiverat kommer du att kunna fånga skärmdumpar och spela in skärmen med bara en knapp, vilket gör det enkelt att fokusera på spelet mer än vad du gör på videoprogrammet.

Vad kommer spelläget inte att göra?

I motsats till sitt namn kommer spelläget på Windows inte på något sätt att formas eller formas, förbättra din spelprestanda. Det kommer att vara användbart i vissa situationer och hjälpa dig med kommunikation och inspelning, men ökar inte din KDR.

Dessutom finns det några spel där det här läget inte fungerar automatiskt, särskilt för äldre spel. Titlar som Counter-Strike 1.6, måste till exempel aktiveras manuellt för spelläge.

Aktiverar spelläget

Spelläget är som standard aktiverat i Windows 10. Klicka på inställningsapplikationen eller tryck samtidigt på tangenterna WIN + I samtidigt för att starta inställningsappen. Klicka sedan på ikonen Gaming. På så sätt kan du se fliken Spelläge på vänster sida. Klicka på det. Vrid alternativet Använd spelläge på. Detta möjliggör spelläge hela systemet.

Spelläget måste vara på för varje spel, eftersom Windows 10 inte känner igen om ett visst program är ett spel eller en annan applikation. Det är därför Windows 10 måste upprepas informeras om att appen som körs är ett spel. För varje spel, tryck på WIN + G-tangenten tillsammans. Detta kommer att starta spelfältet. Klicka på inställningarna och aktivera spelningssättet för det aktuella spelet.

För & nackdelar med att använda spelläget

Medan introduktionen av spelläge i Windows 10 var en välkommen funktion, och ganska användbar för personer som streamar eller delar spelningen, är det inte utan nackdelarna. Systemprestanda, inklusive bildhastighet, samt uppladdning av videokvalitet, kan släppa beroende på din rigg, såväl som din bandbredd.

Pros

- Lätt att ställa in

- Lätt att använda

- Snabb strömning

- Lätt att redigera

- Inbyggd i Windows

Nackdelar

- Kan vara GPU Heavy

- Streaming 2K och över är bandbredd intensiv

- Kan orsaka lag

Med tanke på? Köper Windows 10

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden.

Slutsats

Så bra som spelläget kan vara, det fungerar inte alltid som det förväntas. Allmän feedback tyder på att det kanske inte är lika effektivt som du kanske förväntar dig att det är. Ändå är det en bra idé att prova. Ibland fungerar spel bättre när du startar spelläge, så det är värt att prova och se hur ditt specifika spel fungerar med funktionen. Se bara till att allt som har stängts av i bakgrunden inte är avgörande för datorns säkerhet.