Så här använder du Apple Pay

Android-användare har sin Google Pay, och iOS-användare har sina Apple Pay. Om du inte känner till betalningsprocessen kan det tyckas skrämmande eftersom det är dina ekonomiska uppgifter som är inblandade. Men när du en gång lär dig hur du installerar och använder Apple Pay kan du till och med skratta åt hur du var ovillig att använda den först.

Innan du börjar använda Apple Pay måste du ställa in den. Din enhet måste uppfylla vissa krav, oavsett om du använder en iPhone eller iPad. När du väl har gått över installationen ser du hur lätt det är att använda och undrar hur du gjorde utan det.

Med vilka enheter är Apple Pay kompatibel med?

Apple har en komplett lista över enheter som är kompatibla med Apple Pay. Listan kommer att berätta vilket år din modell introducerades, kapacitet, färger och till och med modellnummer. Listan varierar från iPhone lanserad 2007 till iPhone Xs.

Så här ställer du in Apple Pay

Innan du börjar konfigurera Apple Pay måste du ha ett kreditkort som är godkänt av Apple Pay. Bra att Apple har en sida för att låta dig veta vilka kreditkort som accepteras beroende på vilket land du bor i.

Se också till att du använder den senaste iOS-versionen. Du behöver också ett Apple-ID som är inloggat i iCould. Om du ska använda Apple Pay på olika enheter måste du lägga till kortet till varje enhet du använder den på.

När du har allt du behöver, är det dags att gå in i enhetens inställningar för att lägga till ett kort. Alla kompatibla kort som du kanske har lagt till på ditt iTunes & App Store-konto rekommenderas automatiskt. Om du är på din iPhone, gå till Wallet och tryck sedan på plusikonen. På din iPad, gå till Inställningar, följt av Wallet & Appl Pay. Välj Lägg till kort och följ anvisningarna.

Tryck på knappen Nästa så din bank kan verifiera om ditt kort kan användas med Apple Pay. Om ytterligare information behövs kommer du att bli ombedd.

Så här använder du Apple Pay in Stores

För att använda Apple Pay på din iPhone, tryck två gånger på sidoknappen. Godkänn det genom att använda ansiktet ID, eller om du föredrar, kan du också använda ditt lösenord. Placera din iPhone nära den kontaktlösa läsaren, och om processen var korrekt, skulle du se ordet Klar med ett kryss.

För att betala med Touch ID, sätt ditt finger på Touch ID för att välja ditt standard kreditkort. Placera din iPhone nära läsaren, och när du ser ordet Klar.

Så här använder du Apple Pay to Buy Apps

Det är också möjligt att använda Apple Pay inom appar och i Safari, var du än ser Pay-symbolen.

Du bör nu se information som din frakt, fakturering och kontaktinformation. Dubbelkontrollera att informationen är korrekt, men om du väljer att betala med ett annat kort, tryck på pilen som pekar åt höger. När du väl har skrivit in din ekonomiska information måste du inte skriva in den igen.

Slutsats

Apple Pay gör betalningen mer tillgänglig, och det är inte så svårt att sätta upp det. Du behöver inte oroa dig för att du inte har tillräckligt med pengar på dig eftersom Apple Pay har täckt dig helt ner till sista centen. Nu när du vet hur Apple Pay fungerar, tror du att du ska prova? Låt mig veta i kommentarerna.