Så här använder du Android Pay

Hatar du inte det när du når din plånbok för att betala för något och du har inte tillräckligt? Du kunde ha svarat att du hade 50 i din plånbok, men kom ihåg att du använde den, och nu har du inte tillräckligt med att köpa din nya skjorta.

Med Android-betalning har du alltid tillräckligt med pengar på dig och betalning blir lättare eftersom du förmodligen kommer att ha din telefon i handen ändå. Det finns några saker du behöver tänka på om du vill använda Android Pay.

Vad är Android Pay?

Du kanske har hört orden Android Pay, men var inte säker på vad det var exakt. Android Pay är en app som låter dig betala med antingen din plånbok eller din smartwatch. Allt du behöver göra är att lägga telefonen nära läsaren och se hur du debiteras utan att nå din plånbok.

Krav på användning av Android Pay

Din telefon kommer behöva uppfylla vissa förutsättningar för att kunna använda Android Pay. Din telefon eller smartwatch måste ha NFC (Near Field Communication) och när det är dags att betala måste du trycka på telefonen till betalningsterminalen på disken.

Du behöver inte röra den, placera din telefon i närheten av den. Du behöver länka ett kort till Android Pay, och det här är kortet där dina inköp debiteras.

Så här använder du Android Pay

För att kunna använda Android Pay måste du installera appen Google har för det, men din telefon kan redan ha den installerad. Ge din telefon en snabb sökning för att se om du redan har den och så behöver du inte installera ännu en app på din telefon. När du har installerat Android App-appen (nu kallad Google Pay), kommer den att vägleda dig om hur du kan lägga till ditt standardkort (om du använder mer än ett kort).

Åtminstone under testningen fick jag tillgång till appen efter att jag angav min info. När appen låter dig få visas meddelanden om vad appen kan göra för dig. Den andra fliken längst ner kommer att vara fliken Betalning. Tryck på knappen Blue Payment Method, och du måste ange ditt kreditkortsinfo.

När du har angett din information kommer din bank att visa de villkor du måste godkänna, så som det inte är ansvarigt för appen. Det enda jobbet är att tillhandahålla korrekt finansiell information när du köper något.

Appen visar dig ett meddelande som låter dig veta att den kontaktar din bank. Om allt matchar, har du bara lagt till ditt första kort. Om du någonsin vill lägga till ett annat kort är det fliken för att göra det.

Appen behöver en bild av ditt kort så att du får åtkomst till bakkameran på telefonen. Sätt kortet i en plan yta, och detaljerna kommer att läsas. Om inget händer kan du fortfarande lägga till detaljerna själv. Du måste också lägga till en e-post eftersom det här är appen som skickar dig en säkerhetskod.

Android Pay stöder olika kreditkort; Om du inte är säker på att ditt kort stöds kan du kolla listan Google har för de kort som stöds. Om du ska lägga till olika kort, se till att du tilldelar en som ditt standardkort, så du vet vilket kort du alltid ska använda först.

Att tilldela ett kort som standardkort är enkelt. När du lägger till ett kort kommer det att finnas ett synligt alternativ som säger Ange som standardkort. Om du någonsin vill ändra detta dubbelklickar du på det kort du vill markera som standard och väljer det alternativ som anges som standardkort.

För att använda Android Pay behöver du också ha en låsskärm på din telefon. Du kan antingen lägga till en PIN-kod, ett mönster, en fingeravtrycksskanning eller en ansiktsbehandling. För att lägga till denna säkerhetsfunktion i telefonen, gå till inställningar, följt av låsskärm och säkerhet eller liknande beroende på vilken typ av telefon du har.

Det är också möjligt att lägga till affärskortskort. Så snart du går in i affären kommer du att påminnas om att använda kortet. På så sätt kan du stapla upp dessa poäng och utnyttja dessa erbjudanden också. Du kan lägga till ett lojalitetskort genom att trycka på fliken Passer och välja alternativet Lojalitetsprogram när alternativen visas längst ner på skärmen.

Vad hände när du köpte någonting

När du är redo att köpa något, sätt på din smartphone och tryck på läsaren vid räknaren. Om du måste betala en stor del måste du låsa upp din telefon och trycka på läsaren. Om betalningen gjordes korrekt skulle du få en anmälan som meddelade att betalningen gjordes korrekt.

Slutsats

Att betala för saker är lättare nu, och som du kan se sätta upp den och använda den är nybörjarevänlig. De dagar där du var tvungen att gå tillbaka till affären eftersom du glömde ditt kreditkort är över eftersom ditt kort och telefon är en. Vad är dina tankar om Android / Google Pay?