Så här laddar du upp video till YouTube från Android, iOS och skrivbord

YouTube är utan tvekan den mest populära videoplatsen där ute. Du kan marknadsföra alla sorters saker på det och nå ut till miljoner människor för att få ditt meddelande ut. Men du kanske har undvikit att ladda upp videon tänkande att ladda upp en video kan vara förvirrande för nybörjare.

Oroa dig inte; Att ladda upp din första video till YouTube är inte så svår som du kanske tror. Följande guide kommer att förklara allt du behöver veta om hur du enkelt kan ladda upp någon video till ditt YouTube-konto.

Överföring från YouTube på en stationär dator

För att få saker påbörjade, se till att du har loggat in på det konto du vill ladda upp videon till. Klicka på kamerans ikon till höger om sökfältet och klicka på Ladda upp en video.

I nästa avsnitt är där du måste välja den video du vill ladda upp. Klicka på pilen uppåt och ditt filfönster kommer att visas. Sekretessen för videon kommer att sättas in automatiskt. Om du i framtiden vill göra en video privat, se till att ändra det här.

Det offentliga och privata alternativet är självklarande, men det onoterade alternativet innebär att din video inte kommer att dyka upp i sökresultaten. Användare skulle bara se videon om de går till din kanal eller klickar på en direktlänk. Det schemalagda alternativet innebär att din video inte kommer att publiceras omedelbart, din video kommer att läggas ut när du ställer in.


Hanterar din YouTube-video

Uppladdningsprocessen tar bara några sekunder, och när din video är klar att hanteras kommer du att se en blå linje med orden Behandling Klar.

På fliken Grundläggande information måste du ge din video ett namn, en beskrivning och taggar som hjälper YouTubers att hitta videon. Om du vill att din video ska översättas till ett annat språk, klicka på fliken Översättningar. Välj fliken originalspråk och välj ditt videos originalspråk och språket du vill att videon ska översättas till.

På fliken Avancerade inställningar finns det olika alternativ för dig att välja mellan. Du kan antingen tillåta eller inaktivera kommentarer, välja en kategori, tillåta inbäddning, åldersbegränsning, bildtextcertifiering, innehållsdeklaration, syndikering, 3D-video och äganderätt för licens och rättigheter.

Med fliken Grundläggande information är det dags att välja en miniatyrbild för din video. Du kan bara välja mellan de tre miniatyrer som YouTube visar längst ner på den här fliken. När du väl valt din favoriterade miniatyrbild klickar du på den blåa färdiga knappen högst upp.

Din video är nu officiellt på YouTube. Om du någonsin vill göra några ändringar klickar du på din profilbild och väljer alternativet Creator Studio. Creator Studio tillåter dig att se analysen av din video. För att göra några ändringar i dina videoklipp, klicka på alternativet Videohanterare som också kommer att ligga under Creator Studio.


Överför video från iOS

Ladda upp en video är också en lätt uppgift för iOS-användare. Öppna YouTube och tryck på kamerans ikon längst upp. Du kan antingen välja att ladda upp en video du redan har på kamerans roll, eller du kan spela in en ny. Om du väljer att spela in en ny video måste du ge YouTube tillgång till enhetens kamera i Inställningar.

När du väl valt din video är det dags att antingen trimma det, lägga till filter eller lägga till musik. När din video är klar trycker du på det blå nästa alternativet längst upp till höger.

Nästa fönster kommer att ge dig alternativ som att lägga till en titel i din video, vilket gör videon public / unlisted / private, och du kan också lägga till en plats också. Glöm inte att lägga till en titel i din video också. När du har fyllt i den här informationen, tryck på uppladdningsalternativet längst upp till höger och det är bra att gå.


Överför video från Android

För att ladda upp en video till YouTube på din Android-enhet, tryck på kamerans ikon längst upp. För första gången måste du ge YouTube tillgång till dina filer, om du inte vill gå direkt eller spela in en ny video (YouTube behöver behörighet för din kamera).

Precis som på andra plattformar måste du lägga till nödvändiga detaljer för din video. Du kan lägga till information som titel, beskrivning, sekretess och du kan lägga till din plats. När du är redo att ladda upp din video trycker du på den blå pilen.

När du har laddat upp din video visas den i videolistan. Tryck på de tre punkterna och tryck på något av alternativen som erbjuds, till exempel spara för att titta senare, spara till spellista, radera, redigera och dela.


Slutsats

Oavsett vilken plattform du väljer att ladda upp ditt videoklipp, ladda upp en video till YouTube är inte raketvetenskap. När du väl vet stegen att ta, behöver du inte ens titta på instruktionerna nästa gång. Är du redo att ladda upp din video till YouTube?