Så här stänger du av webbläsarmeddelanden

Meddelanden är ett utmärkt sätt att hålla dig uppdaterad på din favoritplats. Eftersom det är vad du har i åtanke när du blir ombedd att visa meddelanden, säger du ja. Tyvärr är det inte ovanligt att många användare senare ångrar det.

Om du vill gå tillbaka till de goda gamla dagarna när du inte fick så många meddelanden, så kan du. Den goda nyheten är att inaktivera meddelanden för webbläsare som Chrome, Firefox och Opera är helt enkelt lätt.

Krom

Eftersom Chrome är den mest populära webbläsaren där ute, är det bara rättvist att det är den första på listan. Om du vill inaktivera alla meddelanden i Chrome klickar du på de tre vertikala prickarna högst upp i webbläsaren.

Leta efter och välj Inställningar. Bläddra hela vägen tills du ser alternativet Visa avancerade inställningar. Klicka på den och under Privacy region klicka på knappen Content content. Du ska nu se en ny ruta och under innehållsinställningar bör du se Notifieringsalternativet.

Det sista alternativet utav de tre kommer att vara en som säger Låt inte någon webbplats visa meddelanden. Det finns webbplatser som spelar bra när det gäller meddelanden, så det vore inte rättvist att blockera alla webbplatser.

Om du bara vill blockera meddelanden för en viss webbplats klickar du på knappen Hantera undantag. Där ser du en lista över olika webbplatser och om de får visa dig meddelanden eller inte. Det finns en god chans att du har alternativet Ask before sending (rekommenderat) växlat på.

Klicka på de tre vertikala prickarna till höger om varje sida och välj tillåta. Från och med nu får du alla meddelanden som webbplats skickar ut.

Om du inte ser något av det här, kommer det också att bero på vilken version av Chrome du har, efter att du har klickat på Innehållsinställningar väljer du alternativet Meddelanden. Här kan du antingen ha sajter om tillstånd för huruvida de kan skicka meddelanden eller inte.

Om det finns en viss webbplats som visar alltför många meddelanden kan du lägga till den webbplatsen genom att klicka på knappen Lägg till.

Opera

Inaktivera eller aktivera meddelanden på Opera är lika enkelt. Öppna webbläsaren och klicka på den röda O längst upp till vänster i webbläsaren. Gå till Inställningar och klicka på fliken Webbplatser. Bläddra ner till avsnittet Meddelanden och det första och sista alternativet tillåter dig antingen att tillåta alla webbplatser att visa meddelanden eller inte att tillåta dem alls.

På något sätt kan du skapa undantag för dessa alternativ. Klicka på knappen Hantera undantag och skriv in den webbplats du vill utesluta från det alternativ du tidigare valt. När du är färdig med att lägga till undantagen, glöm inte att klicka på add-knappen för att spara dina ändringar.

Firefox

Det är dags för Firefox-användare att inaktivera eller aktivera deras meddelanden också. För att göra det, starta Firefox och klicka på hamburgerikonen längst upp till höger. Leta efter och klicka på alternativet Sekretess och säkerhet till vänster. Under avsnittet Tillstånd ser du alternativet att inaktivera Firefox-meddelande tills det startas om.

Klicka på rutan Stör ej för att eliminera anmälningar eller klicka på knappen Välj. Genom att klicka på knappen kan du styra vilka webbplatser som aldrig kan eller kan alltid skicka din anmälan

Slutsats

Nu vet du hur du kan bli av med de irriterande meddelandena för gott, oavsett vilken webbläsare du använder. Det spelar ingen roll om du inte är väldigt tekniskt kunnig eftersom du bara måste börja använda webbläsarens inställningar och klicka här och där. Hur irriterande hittar du meddelanden? Lämna en kommentar och låt mig veta.