Så här aktiverar eller avaktiverar du bakgrundsdata på Samsung Galaxy S10

Din Samsung Galaxy S10-telefonplan kan innehålla vilka företag som kan kalla "obegränsad data", men det finns nästan alltid restriktioner. Bäraren kan sakta ner din tjänst efter att du har använt ett visst antal GB eller börjar ladda dina löjliga priser. Det finns många som har en viss mängd data varje månad till att börja med, till exempel 5 eller 10 GB. För dessa användare är varje MB värdefull.

Vissa appar på din enhet beror på att du använder upp data i bakgrunden - eller överför data även när den inte används. Om du begränsar bakgrundsdata på någon av dessa appar, sparar du några av dessa byte, men apparen kanske inte fungerar korrekt om du inte är ansluten till Wi-Fi.

Det är ett tufft samtal - och personligt val - att bestämma huruvida du vill begränsa datanvändningen av vissa appar eller ej. Undersök var och en för att se vad som är och överförs inte när de inte används och bestämma vilka som du säkert kan inaktivera.

Använd dessa steg för att inaktivera bakgrundsdata på Samsung Galaxy S10.

WiFi-bakgrundsdatainställningar

 1. Öppna dina "Inställningar" som du är vant med vid nu.
 2. Bläddra till och tryck på "Anslutningar".
 3. Välj nu "Data Användning."
 4. Tryck på "WiFi-dataanvändning."

 5. Välj den app du har bestämt för att inaktivera mobil dataanvändning för.

 6. Välj "Tillåt användning av bakgrundsdata", som stänger av den . (Observera att detta redan är PÅ som standard för de flesta appar.)

Inställning av mobila nätverksbakgrundsdata

Denna process är ungefär lika och kommer att säkerställa att appar som du väljer inte kommer att använda data i bakgrunden från din mobilanslutning när du inte är nära WiFi. Jag har personligen flera apper avstängda på min telefon så att de inte konsumerar mina värdefulla data! Att släcka detta är lika enkelt som det andra alternativet ovan:

 1. Öppna din "Inställningar" -app som vanligt.
 2. Gå tillbaka till "Anslutningar".
 3. Nu trycker du på "Data Användning" en gång till.
 4. Under avsnittet "Mobil" väljer du "Användning av mobila data".
 5. Välj den app du vill byta av.
 6. Tryck på "Tillåt bakgrundsdataanvändning" för att stänga av den.

Det är allt där det är!

Hur mycket data har du tilldelat från din operatör varje månad? Hur mycket brukar du egentligen använda? Kommer du för nära din cutoff för komfort? Jag hoppas att den här artikeln hjälpt dig på något sätt att spara de bitarna och byte!