Hur spåra användningstid på Facebook

Du jobbar hårt hela dagen och för att kunna hantera all den stressen, du tar korta pauser för att kontrollera ditt Facebook-konto. Det finns inget brott i det, men om du inte är försiktig kan några minuter snabbt bli en timme.

Problemet är att när du är på Facebook, kan du enkelt förlora tidens spår. Om du saknar lagring är det sista du vill göra att installera en annan app för att spåra din tid på Facebook. Bra att Facebook har en inbyggd funktion som låter dig kontrollera din användartid.

Hur spåra hur mycket tid du spenderar på Facebook

En sak att komma ihåg är att funktionstiden fungerar bara om du använder Facebook-appen. Det hjälper inte dig att spåra din användningstid om du använder en vanlig webbläsare. De flesta användare använder förmodligen Facebook-appen, men det är ett bra tips att tänka på.

För att kontrollera din användartid för Facebook, gå till Inställningar genom att klicka på hamburgerikonen längst upp till höger. Dra ner och tryck på alternativet Inställningar. Alternativet Your Time on Facebook kommer att vara någonstans i mitten.

På nästa sida visas hur mycket du spenderade på Facebook måndag till fredag. Din tid kommer att visas i blåa streck med de minuter du använde på sociala nätverket ovanpå. Det är också möjligt att skicka en daglig påminnelse som visar maximal tid du ställt in.

Slutsats

Den här funktionen kan vara användbar men endast om du har självkontroll. Om din Facebook-missbruk går utöver en enkel påminnelse, då drastiska tider kräver drastiska åtgärder. Vad gör du för att försöka hålla din Facebook-användning under kontroll? Lämna en kommentar och låt mig veta.