Så här lägger du till sidoprogram på Android TV

Google Play Butik har miljontals appar. Det kan dock fortfarande finnas några appar som du vill sidla över. Sidladdningsprogram på Android TV kan göras på olika sätt. Vi kommer att gå igenom stegen nedan.

Få din TV redo för installation

Aktiverar installation från okända källor

Innan du börjar måste du inaktivera säkerhet genom att tillåta appinstallation från okända källor. Android TV skyddar dig genom att se till att alla appar från "okända källor" inte är installerade. De förhindrar det så att du blir "säker". "Men om du vet vad du gör, så borde det inte vara ett problem.

För att inaktivera säkerhetsalternativet måste du gå till menyn " Inställningar ". Inställningsalternativet ska ligga på den nedre raden i Android TV-menyn. Klicka på ikonen "cog" och rulla sedan ner till " Säkerhet och begränsningar". "När du har öppnat den kommer du att få alternativet" okända källor ". Stäng av det, och du är bra att gå!

Hämta APK till dator eller molnlagring

Med säkerhet inaktiverad behöver du nu tillgång till appens APK-fil. Se till att du laddar ner den från en säker källa ( vi rekommenderar APKMirror ) och skannar den för eventuella hot med ett antivirusprogram. När du är klar kan du spara den till din dator eller molnlagring som Google Drive eller Dropbox .

Metod 1: Sidladdning från USB

Sidladdning från USB är en av de enklaste metoderna där ute.

 1. Kopiera APK-filen till din USB-flash-enhet. Anslut den till Android TV med hjälp av USB-platsen.
 2. Installera ES File Explorer (om du inte har den på din TV).
 3. Starta ES File Explorer och öppna din USB.
 4. Klicka på APK-filen du vill installera.

Obs! Många Android TV-företag har också en webbläsare förinstallerad. Du kan använda den för att hitta APK på din penna och behöver inte ES File Explorer.

Metod 2: Sidladdning från moln

En annan säker metod för sideloading apps på Android TV är att använda molnet.

 1. Spara APK-filen till ditt favoritmolnlagring.
 2. Öppna ES Explorer och bläddra ner till " Network " -avsnittet.
 3. Därifrån klickar du på " Nätverk ".
 4. Efter att du har valt, kommer du att se en " Ny " -knapp längst upp till höger.
 5. Det kommer att be dig att logga in i ditt moln. När en gång är klar ska molnstorleken dyka upp på ES Explorer.
 6. Hitta den APK-fil du vill installera. Det kommer att börja ladda ner filen och visar en installationsprompt när den är klar.
 7. Klicka på " Installera " för att slutföra processen.

Appen ska installeras framgångsrikt!

Kör dina sidladdade applikationer

Det sista steget är att köra apperna. Som standard döljer Android de okända programmen, och det är därför de inte är tillgängliga från startprogrammet. För att komma åt dem måste du gå till Inställningar> Appar . Därifrån väljer du appen som du har laddat upp. Du kan också installera " Sidledare " - en praktisk app som låter dig starta dina sidladdade appar direkt från startprogrammet.

För & nackdelar med Modding Android

Android är förmodligen det mest mångsidiga operativsystemet där ute, både för mobila enheter och datorer. Medan du kan göra ganska mycket allt med Android, är det en inlärningskurva som är inblandad och vissa mods kan få ditt system att krascha.

Innan du ändrar din Android, se till att du följer anvisningarna till brevet eller att du vet exakt vad du gör.

Pros

- Brett utbud av alternativ

- Relativt lätt

- Massor av instruktioner online

Nackdelar

- Liten inlärningskurva

- Ibland innebär kodning

- Kodning är svår

Om du vill lära dig mer om Android-programmering kan du välja The Big Nerd Ranch Guide av Bill Phillips som förklarar alla sätt du kan göra om att göra program eller modding av befintliga.