Så här ställer du in en Windows VPN-anslutning

Det kan vara svårt att skydda din integritet och säkra dina data online. Därför kan ett VPN (Virtual Private Network) skapas för att skydda dina onlineuppgifter och integritet.

Det är lätt att ställa in och skapa en skyddad tunnel mellan din enhet och varje webbplats du besöker. Följ dessa steg för att ställa in VPN på ditt Windows-operativsystem.

För & nackdelar med att använda en VPN

Medan ett behov av en VPN, särskilt när det gäller cybersäkerhet, ökar dagligen, är mjukvaran själv inte utan några nackdelar. Det finns flera funktioner online som du inte kommer att kunna komma åt genom att använda en VPN.

Dessutom, medan premium VPN-leverantörer säkerställer både säkerhet och internethastighet, kan det vara ännu mindre säkert att använda en gratis VPN än att inte använda en VPN alls.

Pros

- Bättre säkerhet

- Ta bort geografiska begränsningar

- Mask din IP-adress

- Kryptera kommunikation

Nackdelar

- långsammare internethastighet

- Högre Ping

- Vissa Begränsade Streaming Services

Du kan köpa ett NordVPN- abonnemang från Amazon och anslut direkt till VPN-servern.

Använda en app för att ansluta till en VPN

Om du använder en premium VPN-leverantör måste du vanligtvis installera en egen app. Detta kommer att fungera som ett enkelt sätt att ansluta till vilken server som ägs av den operatören, samt tillhandahålla några ytterligare funktioner, såsom en dödsbrytare eller ett SmartDNS-alternativ.

I sådana fall behöver du inte göra några ändringar på din enhet eller använda den inbyggda Windows 10 VPN-funktionen.

Kvaliteten och säkerheten hos dessa anslutningar kommer att bero på kvaliteten på leverantören och appen allvarligt. Om du använder en ansedd leverantör som Nord VPN, Le VPN eller VPN Shield blir du ännu säkrare än med Win10-alternativet.

Men om du laddar ner någon bootleg gratis app från internet finns det en bra chans att du sätter dig i fara.

Konfigurera Windows 10 VPN:

Som VPN-anslutning blev något som alla behöver, särskilt de i regioner som har internetcensur, är det bra att ansluta till en VPN-server på Windows 10 är så lätt.

Det är bara några steg du behöver ta, de flesta av dem görs direkt från skrivbordet.

Steg 1 - Hitta servern

Innan du börjar ansluta till en VPN måste du känna till data på den servern, inklusive deras DNS-namn och IP-adress. Det finns flera listor över säkra VPN-anslutningar på webbplatser som vpngate.net eller liknande.

Steg 2 - Öppna Windows VPN

Det här alternativet kan nås direkt från Action Center med bokstavligen två klick, vilket är ännu enklare än för Windows 7. Du kan också välja "Start", skriv "VPN" för att få upp alternativet.

Steg 3 - Lägg till en VPN-anslutning

Förutsatt att du har valt en server från en lista, kan du enkelt ansluta den från skärmen som du kommer att se nästa.

Steg 4 - Ange data

Skriv in, eller kopiera / klistra in, alla data du har och ansluta till tjänsten.

Steg 5 - vinst!

Du är uppkopplad.

I det här fallet har du flyttat din enhet för att ansluta till en server i Japan, så att du kan dölja din IP från de webbplatser du brukar, samt få tillgång till den största Netflix-katalogen i världen, även om det mesta är anime.


Konfigurera Windows 7 VPN:

Så här installerar du VPN i Windows 7:

1. Klicka på "Start" -knappen och skriv sedan VPN i sökfältet och välj sedan för att ställa in en VPN eller virtuell privat nätverksanslutning .

2. Skriv in ditt domännamn eller IP-adress för en server som du vill ansluta till. Om du ska ansluta till ditt arbetsnätverk kan din IT-administratör ge dig rätt adress.

3. Om du bara vill ställa in en anslutning och inte vill ansluta den väljer du alternativet "Anslut inte nu", annars kan du lämna det tomt och trycka på "Nästa" -knappen.

4. Nästa steg är att ange ditt användarnamn eller lösenord, om inte, lämna det som det är. På den faktiska anslutningen ser du det här igen. Klicka på "Connect".

5. I nedre högra delen av skärmen klickar du på "Windows-nätverkslogotypen" och väljer sedan "Anslut" -alternativet under "VPN-anslutning".

6. Ange en domän och dina inloggningsuppgifter i en ruta med "Anslut VPN-anslutning" och klicka på "Anslut".

7. Om du inte kan ansluta kan det vara ett problem med serverkonfiguration. Kontrollera med din nätverksadministratör eftersom det finns olika typer av VPN. Nästa på skärmen "Anslut VPN-anslutning" välj "Egenskaper".

8. Navigera nu till fliken Säkerhet och välj en viss "Typ av VPN" genom att klicka på rullgardinsmenyn. Under fliken Alternativ kan du också avmarkera Windows-inloggningsdomänen . Klicka på "OK" och "Anslut".