Så här konfigurerar du Google Assistant-rutiner

Google vet mycket om dig, kanske ännu mer än du kanske känner dig bekväm med. Nu med Google Assistant kan du få det att göra vad du vill, och i den ordning du vill ha. Till exempel, genom att säga ett eller några ord, kan Google Assitant göra mycket.

Genom att ställa in en Google Assistant Routine sparar du tid och energi. I stället för att öppna varje app själv, varför har inte Google det för dig. Du kommer att behöva ägna lite tid att ställa in dem, men när du är klar så ser du att det var bra att spendera tid.

Vad är Google Assistant Rutiner?

Google Assistant Routines är kommandon du ställer in som tillåter dig att provocera olika åtgärder med några ord. När du går in i inställningar för att skapa egna rutiner ser du att det finns några av dem som redan skapats. Du kan antingen lämna dem som är eller du kan redigera dem efter eget tycke.


Så här redigerar / raderar du existerande rutiner

För att skapa egna rutiner öppnar du Google App och trycker på hamburgerikonen längst ner till höger. Tryck på Inställningar, följt av Inställningar under avsnittet Google Assistant.

När du är i Inställningar ser du olika flikar som Personlig information, Assistent, Tjänster och Hem. Tryck på fliken Assistant och svep tills du kommer över rutinerna.

I rutiner har du redan några av dem skapade. Det är upp till dig om du bara vill redigera dem eller radera dem. Om du ska radera dem, tryck på pilen som pekar åt höger och papperskorgen visas längst upp till höger. Google visar dig ett meddelande där du frågar om du är säker på att du vill radera rutinen.

Om du vill hålla en rutin och ändra det lite, tryck på pilen som pekar åt höger. För att ändra utlösarens ord trycker du på de redan skapade orden under När och knackar på x till höger om ordet. Det kommer att eliminera de ord som redan var där.

Tryck på den blå cirkeln för att lägga till dina nya triggerord. Under avsnittet Min assistent ska du se ett alternativ i blått som säger Lägg till åtgärd. Du kan lägga till en specifik åtgärd du har i åtanke, eller du kan välja från en lista med populära alternativ.

Till sidan av min assistent bör du också se ett alternativ för att ändra ordningens order. Om du bestämmer dig för att ändra ordern, tryck länge på det alternativ du vill flytta och skjut det upp och släpp när du har placerat var du vill att den ska gå.

Vissa åtgärder kommer att ha ytterligare alternativ som att låta dig lägga till media när det föregående har utförts. Om du lägger till en medieåtgärd kan du lägga till mediaalternativ som musik, sömnljud, nyheter, ljudbok, podcast och radio.

Med Google Rutiner kan du också vara mer specifik. Om du lägger till musik trycker du på kugghjulet och skriver vilken typ av musik du vill lägga till.


Så här skapar du en ny Google-rutin

För att skapa nya rutiner, tryck direkt på den blå cirkeln längst ner till höger. Lägg nu till all information du lade till i rutinerna du redigerade eftersom alla steg är desamma.

Den enda skillnaden du ska se om du inte har någon info att redigera, måste du ange allt själv. För att spara dina skapelser, tryck på markeringen längst upp.


Slutsats

Google-rutiner kan vara till stor hjälp eftersom de kan hjälpa dig att göra saker mycket snabbare. Efter en hård dag jobbar, desto mindre måste du göra det bättre, eller hur?