Så skickar du WhatsApp-meddelanden utan att lägga till en kontakt

När det gäller världens största snabbmeddelandeplatform är det utan tvekan WhatsApp som kommer ut på toppen. Den här appen är värt hype med över en miljard aktiva personer som använder det dagligen för att skicka texter, bilder, videor, dokument och andra medier samt hålla kontakten med sina vänner och familj.

Även om WhatsApp erbjuder många praktiska funktioner till slutanvändaren har det saknats i ett område sedan lanseringen. Problemet är att det inte går att starta en Whatsapp-konversation med ett nummer som inte finns på din kontaktlista.

Det kan vara frustrerande att lägga till någon som du inte känner till dina kontakter, så att du kan skriva dem. Ibland kan det bara vara antalet elektriker, rörmokare eller annan arbetspersonal, och du kanske inte känner till deras namn eller behöver dem bara en gång.

Det finns dock ett sätt att kringgå detta, men kom ihåg att det handlar om att använda en tredjepartsapplikation. Om du vill veta hur du skickar ett WhatsApp-meddelande till en person som inte finns på din kontaktlista läser du hur du gör det nedan.

För & nackdelar med att använda WhatsApp

WhatsApp är en av de mest populära chattapplikationerna i världen idag. Men som det är fallet med alla appar kan WhatsApp inte vara det bästa valet för alla. Om din chatt beror på en virtuell assistent eller stor fildelning, skulle du gå bättre med Google Allo eller Facebook Messanger.

Eftersom WhatsApp är P2P krypterad, kan du inte "missa" meddelanden, vilket kan vara svårt för personer som tenderar att lasha ut.

Pros

- Snabbt

- Lätt

- Lättvikt

- P2P Krypterad

- Massor av alternativ

- Stöd till Siri

Nackdelar

- Behöver ett kontaktnummer

- Ringbegränsning

- Inga ansiktsfilter

- Ingen virtuell assistent

Om du vill veta mer om möjligheterna till WhatsApp kan du få en komplett guide från Amazon och behärska alla tips och tricks av textning gratis.

Skicka Whatsapp-meddelanden utan att lägga till kontakt

Metoden att kringgå detta är ganska enkelt, och det tar inte mer än några sekunder att lyckas få jobbet gjort. Om du är villig att kringgå tillägget av en kontakt, följ sedan stegen nedan.

För att börja ladda ner en app från tredje part som heter "Click2chat WhatsApp", som är tillgänglig gratis från Google Play Butik.

När du startar appen kan du nu skriva in telefonnumret till den person du vill chatta med, och du kan också ändra landskoden.

När du har skrivit meddelandet som du vill skicka, klickar du på "Skicka nu" som tar dig till WhatsApp Messenger-applikationen där du sedan klickar på Skicka-knappen. En annan funktion i appen "Click2chat Whatsapp" är dess förmåga att schemalägga ett meddelande. Du kan välja att skicka ditt meddelande till en senare tidpunkt eller ett datum genom att klicka på "Skicka senare"

Slutgiltiga tankar

Om du vill skicka meddelanden till ett nummer som inte finns på din kontaktlista, kommer ovanstående steg att låta dig. När du har initierat samtalet kan du gå tillbaka till WhatsApp och svara på alla andra meddelanden från chattloggen när som helst.

I ett nötskal hjälper Click2chat dig att starta en konversation med ett okänt nummer inom några sekunder. Så om du vill ha en engångschatt med någon och du inte känner att du behöver spara nummeret, kan du ladda ner den här applikationen och följa stegen.