Så här ändrar du en bild korrekt i Word

Microsoft Word anses för närvarande vara världens bästa program för ordbehandling. Dess främsta fördel är att det är lätt att använda och tillgängligt på de flesta datorer och andra enheter. De flesta Windows-användare använder den och kan spara sina dokument på sina enheter eller på en USB, vilket gör dokumenten bärbara och praktiska att användas överallt och när som helst.

En annan stor fördel med MS Word är att det tillåter användare att skapa flera dokument med ett brett utbud av format som är anpassade för användaren. Förutom enkla professionella dokument kan du också skapa kort, olika typer av broschyrer, estetiskt tilltalande nyhetsbrev och mycket mer.

Användbar i många tillfällen

Det finns många fall där du vill använda en bild i ett dokument och du måste ändra storlek på det. Om originalbilden är för stor eller för liten måste den justeras för att se rätt i dokumentet. Det kan också behöva ändra storlek för att göra filstorleken lämplig för att skicka. Att ändra storlek på en bild i Word är lätt, men det kan ta lite övning, särskilt om du inte är en Word-wiz med stor erfarenhet av programmet.

Genom att använda MS Word kan du inte bara ändra storlek på en bild utan även ändra storlek på de rutor som kan vara en del av bilden. Med hjälp av beskärningsalternativet kan du ta bort den oönskade delen av bilden. Processen att omkalka en bild i MS Word är mycket enkelt och enkelt.

Det handlar om några steg:

1. Välj bilden genom att klicka på den.

2. När du väl har valt bilden kommer du se Ändra handtag på alla fyra hörn av bilden. Klicka på musen på en av dem och dra den för att ändra storlek.

3. För att hålla formen på bilden proportionell bör skiftnyckeln tryckas medan du drar.

4. Om du vill behålla bilden i mitten, tryck på Control-tangenten medan du drar.

5. Om du vill ha båda ovanstående saker, det vill säga, du vill behålla bilden proportionellt lika bra i mitten, både Shift och Control-tangenten ska tryckas medan du drar resizing Handle.

Andra alternativ

Detta är inte ditt enda alternativ för att ändra storlek på en bild. Ett annat alternativ är att:

1. Välj bilden genom att klicka på den.

2. Gå till fliken Bildverktyg för att ändra bildens höjd. Ange den exakta höjden som du behöver öka eller minska storleken. Ange samma bredd som du behöver i samma flik.

3. Efter att ha gjort alla inställningar, klicka på OK.

Det är det, din bild är omformad. Spara bara dokumentet och fortsätt arbeta eller avsluta och stäng dokumentet. Du har exakt den storlek du behöver för att skicka dokumentet via e-post eller för att skicka online. Om du skriver ut dokumentet kanske du behöver spela med inställningarna lite för att få det exakt som du vill ha det. Följ bara varje steg med olika inställningar tills du får exakt vad du behöver.

För & nackdelar med att använda Microsoft Word

MS Word är förmodligen det vanligaste skrivprogrammet i världen, med miljontals människor som använder det varje dag. Den är lätt att använda och är nationellt kompatibel med alla andra MS Office-program.

Men, Words är inte utan dess nackdelar, och användare på vissa enheter, särskilt på mobilen, kan hitta minskat verktyg jämfört med dem som har fulla skrivbordsstationer.

Pros

- Snabbt

- Lätt

- Intuitivt

- Öka produktiviteten

Nackdelar

- Behöver ett komplett tangentbord

- Lätt skrymmande

- Avancerade formateringsfunktioner fungerar bäst med en mus

Du kan köpa hela Microsoft Office 2019- serien Amazon som innehåller Word, Excel, PowerPoint och andra. Du kommer att få en nyckel via post och skulle kunna godkänna kontoret du laddar ner från internet.