Så här tar du bort duplicerade kontakter på vilken Android-enhet som helst

Ta bort dubbla kontakter från din Android-enhet en efter en kan ta för alltid. Även om det inte gör det, är jag säker på att du har bättre saker att göra än att använda din fritid för att radera dem. Den goda nyheten är att det finns olika appar som du kan försöka få jobbet gjort.

Det finns till och med en metod att slå samman dubbla Android-kontakter som du kan försöka sitta i enhetens inställningar. Det enda sättet att utföra är att inte radera dessa kontakter. du kan alltid slå ihop dem om du har samma kontakt med två olika nummer.

Så här sammanfogar du duplicerade kontakter utan en app (Nougat)

Om du inte vill använda en app från tredje part för att ta bort dubbla kontakter kan du bara kombinera de som du har. Du kan göra det genom att öppna din kontaktinformation och knacka på de tre vertikala pricken längst upp till höger på din bildskärm.

Välj inställningsalternativen och det tredje alternativet kommer att vara alternativet Sammanställ dubbletter. Kontaktprogrammet ska nu visa dig alla dubbletter du har och alternativet Merge All. Tryck på det alternativet och se hur dina dubbla kontakter försvinner.

Duplicate Kontakter Remover

Om du är villig att använda en app, kallas en app som kommer att få jobbet kallat duplikatkontakterborttagare. Appen är gratis och enkel att använda, bara om du inte är väldigt tekniskt kunnig. Innan du börjar använda appen kommer den att begära några tillstånd, till exempel behörighet att komma åt dina kontakter.

När behörighetsdelen är borta kommer du att hämtas till appens huvudsida. Det är här där appen visar alla dubbla kontakter automatiskt. Dubblet kommer att väljas så det enda du behöver göra det trycker du på papperskorgen för att radera dem.

Enklare sammanslagningduplikat

En mer funktionell app som du kan använda för att bli av med dina dubbletter är Simpler Merge Duplicates. Det visar inte bara om du har några dubbla kontakter, men det kommer också att visa dig annan användbar information.

Det kommer till exempel att visa dig dubbla telefoner, dubbla e-postmeddelanden, liknande namn, kontakter utan namn, ingen telefon eller båda, och till och med de kontakter du knappast använder. Överst ser du fyra flikar och den andra (två pilar som en) visar alla kontakter som appen kan sammanfoga.

Använd Google Kontakter

Ett bekvämare sätt att eliminera dina duplikat är från din dator med hjälp av Google Kontakter. Först måste du logga in på ditt konto och så snart du är i visas en lista över alla dina kontakter.

Till vänster (precis nedanför ofta kontaktad) ser du Duplicates-alternativet. Där kan du se alla dina dubbletter och snabbt radera dem genom att klicka på fusionsalternativet längst ner till höger om den dubbla kontakten.

Slutsats

Dubbla kontakter kan vara irriterande eftersom de bara rubbar upp din kontaktlista och tar upp utrymme. Det finns olika appar du kan försöka, men jag nämnde bara två du kan försöka. Hur hanterar du dina dubbla kontakter? Lämna en kommentar och dela dina metoder med oss.