Så här återställer du borttaget WhatsApp-innehåll

Har du någonsin raderat något av misstag på WhatsApp? Vem har inte, eller hur? Du kanske har trott att det som det är du raderade aldrig kom tillbaka. Men om inte så mycket tid har gått sedan du tog bort den bilden (till exempel) finns det fortfarande hopp.

Följande metoder ska hjälpa dig att få den konversationen du äntligen raderade tillbaka. Se till att du läser noggrant och dubbelkollar att du har skrivit allt på rätt sätt, annars fungerar det inte.

Så här återställer du WhatsApp-innehåll

För att kunna återställa WhatsApp-innehåll som du har raderat, bör du redan ha backupalternativet aktiverat. För att aktivera backupalternativet, gå till WhatsApps Inställningar> Chattar> Chatbackup .

I Chat Backup kan du ställa in var du vill att dina WhatsApp-säkerhetskopior ska gå till. Du kan också ställa in hur ofta du vill att dessa säkerhetskopior ska ske. Till exempel kan du konfigurera säkerhetskopiorna för Endast när jag trycker på "Säkerhetskopiering", dagligen, veckovis eller månadsvis.

I botten kan du också markera rutan som även kommer att säkerhetskopiera videor. Precis ovanför det här alternativet kan du bestämma om du vill säkerhetskopiera endast WiFi eller Cellular.


Så här återställer du borttagna WhatsApp-meddelanden

Du kan bara återställa de raderade meddelandena om du raderade dem efter att du har ställt in säkerhetskopieringsprocessen. Avinstallera appen bara genom att gå till applådan och dra appikonen till avinstallationsalternativet.

När du installerar appen igen frågar WhatsApp dig om att säkerhetskopieras, och det inkluderar alla meddelanden som du raderade efter att du ställt in säkerhetskopieringsfunktionen.


Återställ äldre WhatsApp-meddelanden från lokal lagring (endast Android)

Om du raderade meddelandet efter att säkerhetskopieringsprocessen började finns det fortfarande ett sätt att återställa det. Öppna din Android-enhetens File Explorer och gå till WhatsApp> Databaser . I databasen letar du efter filen som heter msgstore.db.crytp12 . Det här är filen där de senaste meddelandena sparas.

Om du letar efter meddelanden för ett visst datum, leta efter filen som heter msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crpt12 . Y, M, och D kommer att ersättas med ett datum.

För att få tillbaka dina meddelanden måste du byta namn på filerna. Till exempel måste filen som heter msgstore.db.crytp12 ändras till msgstore-latest.db.crytp12 . Filen heter msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12 måste ändras till msgstore.db.crytp12 . För att ändra namnet på filen, tryck länge på filen och tryck på Mer högst uppåt. Välj sedan alternativet omnamn. När du har gjort det måste du avinstallera appen.

Du måste också radera din Google Drive WhatsApp Backup. För att göra detta, gå till Säkerhetskopior i appens bildmeny och leta efter WhatsApp-filen. Tryck på de tre vertikala prickarna och välj alternativet radera säkerhetskopiering.

Det är här du installerar WhatsApp, och återigen kommer det att be dig att återställa dina meddelanden. Välj den fil du just ändrade som är x dagar gammal och inte den senaste.

När du är klar måste du ändra namnen på filerna till deras ursprungliga namn. Till exempel måste filen som är namngiven msgstore.db.crytp12 ersättas tillbaka till msgstore-YYYY-MM-DD-.1db.crypt12 . Filen som nu är msgstore-latest-db-crytp12 bör ändras till msgstore.db.crytp12 .


Slutsats

Vi är alla raderade WhatsApp-innehåll som vi senare ville ha tillbaka. Med de tidigare nämnda tipsen kan du äntligen få tillbaka dem. Hur mycket ångrade du ditt sista meddelande? Dela din erfarenhet i kommentarerna.