Hur man förinstallerar drivrutiner i Windows Driver Store

När du installerar en enhet i Windows kanske du uppmanas att välja vilken drivrutin som ska användas. Du kanske märker att listan innehåller några få enheter, men det är inte fullständigt. Om du trycker på Windows Update-knappen kan du fylla i listan med fler alternativ, men vissa enheter visas aldrig i den här listan. Om du vill lägga till en enhet i listan över förinstallerade drivrutiner i Windows är det enkelt. Följ bara dessa steg.

Så låt oss säga att jag installerar många HP LaserJet P1006 skrivare och jag vill att den ska finnas på listan över drivrutiner att välja mellan när du installerar den. Windows kommer inte att visa LaserJet P1006 som standard. Jag kommer att använda följande steg för att lägga till den här skrivaren i listan över drivrutiner i Windows.

  1. Ladda ner drivrutinerna.
  2. Håll ner Windows-tangenten och tryck på "R" för att få fram en dialogruta för körning.
  3. Skriv " % SystemRoot% \ Inf " och tryck sedan på " Enter ".
  4. I mappen " Inf " skapar du en ny mapp med namnet på enheten. I det här fallet gjorde jag en som heter " HP P1006 ".
  5. Sätt drivrutinsfilerna i den mapp du skapade. I det här fallet kom min drivrutin som en EXE-fil. Jag var tvungen att använda WinRAR för att extrahera filerna, sedan kopierade dem från WinRAR till mappen " C: \ Windows \ inf \ HP P1006 ".

  6. Nu när du lägger till en skrivare visas drivrutinen i förinstallerade drivrutinslistan i Windows. W00t!

Obs! Denna handledning fungerar bara med signerade drivrutiner. Icke-signerade drivrutiner visas inte i listan.

FAQ

Hur lägger jag till drivrutiner på en Windows-installationsskiva?

Microsoft har en bra sida om hur man gör det här med titeln "Lägg till och ta bort drivrutiner till en offline Windows-bild".