Så här pausar du uppdateringar i Microsoft Windows 10

Windows-uppdatering är en viktig del av Windows 10 som hjälper till att hålla operativsystemet uppdaterat. Ibland behöver du dock pausa uppdateringarna för att hantera andra problem. Beroende på situationen finns det sätt att stoppa din Windows-uppdatering i de flesta versioner om du behöver.

Dessutom, för dem som pågår en viktig affärsresa eller behöver ha sin dator utan hiccups inom en snar framtid, kommer de att vilja pausa uppdateringar så att de inte förlorar åtkomst till enheten i en dålig tid.

Windows 10 Professional, Education och Enterprise Edition

I Windows 10 Professional, Education och Enterprise Edition tillåter Microsoft användare att försena systemuppdateringar med hjälp av en inställningsapp. Du kan hitta det här alternativet under Update & Security> Windows Update> Advanced Options> och välj sedan när uppdateringarna är installerade.

Den här inställningen är till hjälp för såväl företag som för personliga användare eftersom det tillåter dem att skjuta upp uppdateringarna tills allt fungerar korrekt på sitt system. Ett annat snabbt sätt att fördröja uppdateringar är att aktivera alternativet "Pausuppdateringar" och fördröja uppdateringen i 35 dagar. Efter 35 dagar har uppdateringen startat automatiskt.

Windows 10 Home Edition

Om du använder Windows 10 Home Edition så har du tyvärr inte ovanstående alternativ för att pausa en Windows-uppdatering. I den här utgåvan av Windows 10 kan du fördröja Windows-uppdateringen genom att berätta för ditt system att du använder en uppmätt anslutning. Men det här tricket är inte alltid användbart och kanske inte fungerar på lång sikt.

Det här felet bör åtgärdas snart, eftersom mjukvarujätten fungerar på funktioner som gör att du kan fördröja din Windows-uppdatering i mer än sju dagar.

Pausuppdateringar i 7 dagar

Microsoft har introducerat en ny funktion som låter dig "Pause uppdateringar i 7 dagar" i Windows 10 19H1-förhandsgranskningsbyggnaden. För att tillämpa denna inställning måste du göra följande:

  • I Inställningar välj "Uppdatera & Säkerhet", sedan "Windows Update" och det låter dig pausa din Windows-uppdatering i sju dagar.

Det här alternativet är också tillgängligt för både Windows 10 Professional och Hemanvändare. Enligt Microsoft är pausen aktiverad när uppdateringen av Windows Defender-definitionen fortsätter till installationen.

I uppdateringen oktober 2018 och äldre kan Windows 10-användare som har en hemlicens inte fördröja en Windows-uppdatering. Däremot har användarna av Windows 10 Professional olika kontroller, inklusive ett alternativ för att fördröja Windows Update i mer än 35 dagar.

Användarna av Windows 10 Enterprise och Professional får lov att byta sina system till en halvårig kanalgren som kommer att skjuta upp nya uppdateringar i mer än 365 dagar. Denna tidslinje går från den ursprungliga versionen och tillåter den halvårsliga kanalen att skjuta upp uppdateringen i mer än ett år så snart den är tillgänglig för organisationen eller den enskilda användaren.

Förhandsgranska byggnader Microsoft testar fortfarande möjligheten till en ny pausuppdatering och erbjuder förbättrade funktioner med det här nya alternativet i en framtida uppdateringsversion.

För & nackdelar med att använda Microsoft Windows

MS Windows är fortfarande det vanligaste operativsystemet på Planet. Fördelarna med att använda Windows mättes en gång mot att använda rivaliserande stationära operativsystem, till exempel MacOS eller Linux, men är för närvarande mer risk att överträffas av Android.

Pros

- mångsidig

- Produktiv

- Säkra

- Bra Native Apps

Nackdelar

- Bulky

- Resource Heavy

- Utvecklat för tangentbord och mus

Du kan köpa en USB-enhet med Microsoft Windows 10 Home Edition och ansluta dig till miljontals användare över hela världen på en plattform som anses vara industristandarden.