Så här optimerar du spelprestanda i Windows 10

I spelarens värld anses Windows vara en av de bästa plattformarna att använda. Medan vi aldrig kommer att sluta att peka på en fel eller den andra är det lättast att optimera spelprestandan i Windows 10, och det är vad varje spelare är i slutändan.

Windows 10 får flera uppdateringar varje år, vilket förbättrar PC-spel med speciell programvaruoptimering. Den här artikeln hjälper spelare som vill extrahera ännu mer spelprestanda från Windows 10.

Fördelar och nackdelar med att optimera din dator för spel

Innan du fortsätter öka i nivåerna av PC Gaming Übermensch, bör du överväga om du gör det bästa på bästa möjliga tid. Till skillnad från många tidigare år är spel inte det svåraste som en CPU eller en GPU kan göra, så det finns lite vad gäller bragging rättigheter jämfört för att göra datorer.

Tänk dessutom på vilka spel du kommer att spela och om de är som hårdvara krävande att du köper den senaste modellen GPU, så kommer 99% av AAA-titlarna inte att vara.

Pros

- Högre rampriser

- Mindre Lag

- Lättare på ögonen

- Kompatibel med fler kringutrustning

Nackdelar

- En stigande prislapp

- Snabbförlust i värde

- Högre strömförbrukning

- Kräver kyllösningar


Justera de visuella effekterna:

När du spelar spel på Windows 10 fortsätter dess GUI att köra i bakgrunden och tar upp extra datorkraft. Här är steg som kan öka de visuella effekterna av Windows 10, med tanke på det här problemet.

  1. I sökrutan i Cortana söker du efter "Prestanda" och klickar sedan på " Justera utseende och prestanda för Windows.
  2. Efter att ha valt alternativet " Prestanda " öppnas ett fönster. Välj " Justera för bästa prestanda " och tryck på " Apply " -knappen.
  3. I samma fönster klickar du på fliken Avancerat och ser till att alternativet " Justera bästa prestanda för:" är inställt på " Program " och klicka på " OK " för att bekräfta.

Välj en bättre plan för kraft:

Windows-datorer kommer förkonfigurerade med en standardinställning för balanserad ström, och detta kan påverka din spelprestanda. Om du använder en stationär dator, kommer det här problemet inte att vara ett problem, eftersom strömstyrningsplanen "High Performance" av ditt system negerar energisparläget. Gör så här för att få en bättre energiplan på din bärbara dator:

  1. Hämta " Win + X " genvägsknapp för att gå på ett alternativ " System och säkerhet " som finns i en " Kontrollpanel ".
  2. Klicka på " Power " -alternativet och välj alternativet " High Performance ".

Överklocka datorsystemets CPU och GPU:

Innan du tillämpar denna process måste du komma ihåg att överklockning av CPU eller GPU på datorns system kan orsaka allvarliga problem.

De flesta av de hardcore-spelarna föredrar dock att överklocka sina dators CPU och GPU för att få bästa möjliga spelprestanda. Spel kommer att bli snabbare och mjukare efter att ha använts.

Om du är en person som är bra vid kodning, kan du manuellt överklocka ett datorsystem. Om du inte är en kodare kan du använda en överklockningssoftware som AMD OverDrive Technology för systemen baserade på AMD eller Intel Extreme Tuning Utility för moderkort från Intel. Denna programvara är till hjälp för spelaren i övervakning och överklockning av ett system till sin fulla potential.

Men var medveten om att det finns rekommendationer om att inte överklocka din spelbar dator eftersom värmeavledningen inte är av samma kvalitet som en stationär dator. Overclocking din bärbara dator betyder att det kan hamna överhettning och orsaka långvarig skada på den.

Om budgeten inte är ett problem, kan du bara köpa den bästa GPU-marknaden på marknaden idag, vilket ger resultat på konkurrensnivå utan att behöva överklockas.

Kan dina framerater vara höga och dina temperaturer är låga!