Så här hanterar du sparade lösenord på Chrome, Firefox och Edge

Det rekommenderas vanligtvis inte att du sparar dina lösenord i webbläsaren av säkerhetsskäl. Men om det är något du har gått och gjort ändå är det en bra idé att veta hur man hanterar dem. På det sättet har du allt som ställts upp precis som du gillar det.

Hantera lösenord i en enkel uppgift, men eftersom inte alla webbläsare görs samma och kan ha de alternativen på olika områden. Följande guide visar hur du hanterar dina lösenord på de flesta populära webbläsare där ute. Glöm inte att bokmärke denna artikel för framtida referens.

Så här hanterar du lösenord i Google Chrome

Eftersom Chrome är den mest populära webbläsaren där ute, är det bara rättvist att det ligger högst upp i listan. För att hantera dina Chrome lösenord klickar du på de tre vertikala prickarna längst upp till höger om Chrome och väljer inställningar.

Bläddra hela vägen och välj Avancerat och rulla långsamt ner tills du kommer till avsnittet Lösenord och formulär. Det andra alternativet kommer att hantera lösenord.

Du bör se dina sparade lösenord på nästa sida, men du ser bara prickar av säkerhetsskäl. Om du behöver se dina lösenord klickar du bara på showknappen. För att ta bort något lösenord, klicka på X bredvid Visa-knappen. Det är så enkelt.

Så här hanterar du dina lösenord i Firefox

Det är också möjligt att hantera ditt lösenord i den senaste versionen av Firefox också. Klicka på de tre horisontella linjerna och välj alternativ. Välj Sekretess och Säkerhet och alternativet att hantera dina lösenord bör vara det allra första alternativet.

Under undantagsknappen kan du se alla lösenord som Firefox har sparat. Om du behöver leta efter ett visst lösenord i havet av lösenord som du har kan du alltid använda sökfältet.

I botten har du alternativen att antingen eliminera alla dina lösenord, importera några eller visa lösenord. Firefox visar inte automatiskt dina lösenord, men det har ett alternativ om du vill se dem.

Så här hanterar du dina lösenord i Microsoft Edge

Att hantera dina lösenord är lika lätt på Microsoft Edge. Klicka bara på de tre vertikala prickarna och klicka på Alternativ. Bläddra tills du ser Avancerade alternativ och efter att ha valt det ska du se Hantera lösenord.

Du måste växla om det inte redan och klicka sedan på Hantera lösenord. Du bör se en lista över alla lösenord som Edge har sparat. För att radera ett lösenord klickar du bara på x men om du vill ändra det klickar du på det. Du kan nu ändra lösenordet eller göra några andra ändringar.

Slutsats

Om det inte var tjänster som hjälper dig att komma ihåg ditt lösenord, skulle det definitivt vara en röra att försöka komma ihåg dem. Om du föredrar att spara dina lösenord i din favoritwebbläsare, vet du nu hur man hanterar dem. Vad tycker du om att spara lösenord i en webbläsare? Lämna en kommentar och dela dina tankar.