Så här installerar du, avinstallerar och uppdaterar appar på Amazon Fire TV

grattis! Du måste nyligen ha köpt en Amazon Kindle Fire TV. Jag har nyligen fått en som gåva och har haft en absolut spränghet med den. Det finns så många olika saker som jag kan göra som jag inte kunde göra tidigare. Eftersom min syn är så dålig, älskar jag absolut att spegla min telefons skärm på min 60-tums TV! Vi kommer att diskutera hur man gör det - och mer - med din Fire TV Stick i en annan artikel. Innan du kan göra något av dessa saker, kommer du att vilja veta hur man installerar, avinstallerar och uppdaterar de många appar som du kanske vill ha eller behöver.

Installera Apps

Var och en av dessa saker är ganska enkelt att göra med bara några steg. Först måste du självklart se till att du har ett Amazon-konto. Bläddra igenom huvudmenyn Fire TV med din fjärrkontroll och välj " Apps ." Precis som du hittar i Android och iOS på din mobilenhet finns det många olika kategorier. Kolla igenom dem tills du hittar något som intresserar dig. Du kan välja saker som Netflix, YouTube och så mycket mer. Det finns spel massor att ladda ner och spela och - igen som andra appbutiker - hittar du både gratis och betalda erbjudanden.

Innan du väljer att ladda ner en app, se till att trycka på cirkelknappen mitt i riktningsknapparna för att läsa den fullständiga beskrivningen. Nu när du har valt något, klicka på den cirkulära " Select " -knappen och sedan " Get " för att starta installationen. Så snart filer laddas ned installeras de automatiskt. Så snart varje app är klar för användning ändras knappen till " Öppna ".


Uppdaterar Apps

Det enklaste sättet att hålla alla dina appar fullständigt uppdaterade, föreslår jag att du aktiverar automatiska uppdateringar och låter dem göra vad som behövs. Att ställa upp det är enkelt och du behöver aldrig oroa dig för det igen.

Öppna ditt Fire TV-gränssnitt och gå till hemmenyn. Överst på skärmen bläddrar du till höger och väljer " Inställningar ." Bläddra till höger igen och klicka på " Program " och sedan " Appstore ". Klicka nu på " Automatiska uppdateringar " och ändra det till " ". Alla dina appar kommer nu uppdatera sig.


Inaktivera uppdateringar

Många väljer att aldrig tillåta att saker uppdateras automatiskt, och det är okej - jag är en av dem. Jag gillar att ha kontroll över när och hur sakerna uppdateras. För att kontrollera och tillämpa appuppdateringar manuellt vid en tidpunkt du väljer, följer du dessa steg:

  • Öppna Fire TV och gå till hemmenyn.
  • Bläddra ner till raden som heter " dina appar och spel ".
  • Om en app du vill uppdatera inte visas i listan bläddrar du till höger och väljer " Visa alla ".
  • Markera vilken appbild som helst och klicka sedan på den lilla menyknappen (tre rader) på fjärrkontrollen. Detta kommer att ge upp en annan liten meny längst ned till höger på skärmen.

    Välj " Mer info " och klicka på fjärrkontrollen.

  • Om det finns en uppdatering tillgänglig för den valda appen visas ett nytt alternativ bredvid " Öppna ". Om du klickar på det kommer att få bekräftelsen om du vill hämta och installera uppdateringen.


Ta bort appar

Slutligen kan du bestämma att du inte längre vill ha en redan installerad app och vill ta bort den. Detta är ganska snabbt att uppnå. Gå till din startsida och välj " Inställningar ." Välj nu " Program " och sedan " Hantera alla installerade program ". Bläddra ner och välj vilken app du vill bli av med, välj sedan " Ta bort eller avinstallera ".

Om du är ny på en Fire TV Stick eller Box, vad är dina favorit saker att göra med det? Vilka andra saker vill du lära dig hur du gör med din enhet som vi kan hjälpa dig med?