Hur markerar du text i Google Presentationer

Ah, presentationer. De är banan i min existens samtidigt som de är extremt hjälpsamma och fantastiska - allt på en gång. Jag är starkt beroende av Google Slides för mitt skolarbete (jag är tillbaka på college vid den mogna åldern av 48 för att slutligen slutföra den kandidatexamen!). Att dela och samarbeta med andra på dina presentationer är enkelt och effektivt, vilket är vad jag behöver när jag försöker arbeta med ett projekt. Jag är säker på att det finns många saker du kan drömma om att använda denna programvara för, och jag älskar när du delar dina skapelser med mig!

En sak som inte är ganska intuitiv att göra inom Slides är att markera text med färg. Så här är det gjort.

Markera text från skrivbordet

  1. Det första du bör göra är att välja objektglaset i din presentation som innehåller text som du behöver markera. Med den visade bilden öppen, använd markören för att välja text som du gjorde i Google Dokument.

  2. Återigen - precis som i Docs - klicka på den lilla penna ikonen längst upp och välj din färg. När du har gjort det, klicka utanför din bildruta och färgen har applicerats.


Markera text med Android eller iOS

Vad händer om du inte har din dator eller laptop runt, men behöver fortfarande markera lite text för att slutföra eller fortsätta arbeta med ett samarbete? Lätt som en plätt! Ta din smarta telefon. Jag ska ge dig de enkla stegen. Det är dock viktigt att du måste ladda ner Google Dias-appen från din respektive appbutik först. När du har installerat, öppna din presentation och låt oss göra det här:

  1. Tryck på textrutan på din bildspel för att välja den.
  2. Klicka på bokstaven A högst upp på skärmen
  3. Under fliken "Text" rullar du ner och väljer "Markera färg" . Välj din färg och tryck sedan på det lilla kryssrutan längst upp till vänster på skärmen för att spara det.
  4. grattis! Du gjorde det! Som du kommer att se finns det flera andra saker du kan göra från samma skärm till jazz upp dina individuella bilder och hela presentationen. Ha kul att utforska - och kom ihåg att du enkelt kan ångra allt du försöker!

Som alltid är jag glad att hjälpa till på något sätt jag kan. Lämna mig en kommentar eller släpp mig ett mail. Om svaret är för länge för ett kommentarsvar kan jag bara skriva en artikel om det.

Glad att skapa!