Så här markerar du text i Google Dokument

Google Docs är förmodligen min favorit "uppfinning" under det senaste decenniet. Jag vet att det kan låta galen, med tanke på några av den fantastiska tekniken som vi har sett på hyllorna. Du måste förstå, men jag använder Google Dokument för allt . Domstolsfall, listor, mål, även skrivning för denna webbplats innan du lägger den här på bloggen. Jag vet - jag är konstig. De flesta skriver direkt på WordPress. Inte jag! Jag blev van med att använda mina Google Docs för att skriva år sedan och jag är för gammal för att ändra det nu.

Jag gillar ofta att markera text i Google Dokument för att markera viktig text. Så här kan du markera text också.

Skrivbordsinstruktioner

 1. När du vill markera en del av din text, använd markören eller musen för att först välja önskade ord.

 2. Med de ord som fortfarande är markerade, leta efter den lilla blyertspenna på verktygsfältet bredvid där du kan göra saker fet, kursiv och så vidare.

 3. Välj den färg du vill använda och klicka sedan på din markör någonstans i dokumentet annat än på orden. De är nu automatiskt markerade!


Android eller iOS-steg

Att slutföra denna uppgift med din mobilenhet är bara lite annorlunda än hur du gör det på en dator. Det är fortfarande inte svårt, men det är inte heller superintuitivt. Här är den snabba rundownen:

   • Med ditt finger trycker du på var som helst i texten du vill markera. Använd markörerna för att markera alla ord du behöver och släpp sedan ditt finger med det valda valet.
   • Tryck på den stora "A" som ligger bredvid plusskylten.
   • När du väl trycker på A visas en liten meny. Tryck på "Text" och rulla ner för att hitta "Markera färg" . Välj din färg och du är klar!

Vilka andra Google Docs-frågor har du som jag kan hjälpa dig med?

Gott skrivande!