Hur hård och mjuk Återställ Galaxy S10

Det kan komma en tid när din älskade Samsung Galaxy S10 inte svarar eller körs extremt långsamt. Det kan frysa helt på dig eller bara sitta där som en tegelsten. Om något av dessa saker händer måste du återställa telefonen.

Det finns två typer av återställningar: mjuka och hårda. En mjuk återställning tar inte bort några data eller inställningar från telefonen ... det startar bara om enheten. En hård återställning kommer däremot att torka dina data och återställa telefonen till standard fabriksinställningar. Försök alltid med en mjuk nollställning: använd endast den hårda återställningen om det är absolut nödvändigt.

Så här mjukt återställer du en Galaxy S10

Tryck och håll ner knapparna "Volym ned" och "Ström" samtidigt i några sekunder. Telefonen bör startas om vid denna punkt. Om det inte startar om och / eller du fortfarande har problem, måste du göra saker på den "svåra" vägen.


Hård återställning

Kom ihåg att jag redan sa att denna metod tar bort dina data och inställningar. Innan du gör det - om möjligt, återställ allt. Jag rekommenderar alltid att du har saker att ställa upp på en mycket vanlig (daglig) basis på dina telefoner och tabletter, och vid * minst * en gång per vecka på datorer och bärbara datorer om inte mer. Du vet aldrig när någonting kommer att hända ... även med nyare enheter och maskiner. Hur som helst ... låt oss fortsätta med det! Det finns två metoder du kan använda för att hårt återställa din telefon.

Alternativ 1 för hård återställning

    • När telefonen är avstängd trycker du ner och håller på din "Volym upp" och den här ljuvliga "Bixby" -knappen (den över på den vänstra undersidan av enheten) samtidigt.
    • Medan du fortfarande håller ned båda knapparna trycker du på och släpper "Power" -knappen så att enheten slås på.
    • Släpp av alla tre knapparna när du ser Samsungs logotyp på din skärm. Nu ser du skärmar som säger att det är "Installera systemuppdateringar" och det finns "No Command", snabbt följt av din "Android Recovery Menu."
    • När den skärmen visas, använd volymknapparna för att flytta upp eller ner för att välja "Torka data / fabriksåterställning." Tryck nu på "Power" -knappen för att välja det markerade valet.

Vänta på att telefonen ska återställa sig själv och sedan ha kul att återställa alla dina data från säkerhetskopiorna (om du har dem) och ställa in allt på samma sätt som du föredrar!


Alternativ 2 till hård / fabriksåterställning

Öppna din "Inställningar" -app och välj "Allmän hantering". Därifrån, tryck på "Återställ" och sedan "Fabriksdataåterställning". Nu knackar du bara på "Ta bort alla" och återställningsprocessen börjar.


Inaktivera fabriksåterställningsskydd och varför du borde

Inte alla vet det här, men Factory Reset Protection förhindrar åtkomst till din telefon om ingen har ditt tillstånd och lösenord. Den här funktionen låser enheten till ditt Google-konto. Om du säljer eller ger bort enheten, måste du stänga av den här funktionen.

Självklart kommer du att utföra en fullständig fabriksåterställning (som beskrivs ovan) på din telefon innan du överlämnar den till någon annan. Innan du gör det, ta bort ditt Google-konto helt! Gå in i "Inställningar" igen. Hitta nu "Konton och moln" och välj sedan "Konton" följt av "Google" och tryck på ditt konto. Klicka bara på alternativet "Ta bort konto" .

Du är helt klar! Du har nu stängt av Factory Reset Protection och är redo att återställa enheten så att den kan hitta sitt nya hem med någon annan.