Så här får du en återbetalning på Google Play

Att veta hur man får återbetalning på Google Play på Google Play är ett måste. Det kommer en tid när appen du har har inte allt du behövde det, och du vill återställa det. Google Play gör det enkelt för sina användare att få återbetalning på vilken app de köper, men det finns saker du måste vara medveten om.

Till exempel finns det en tidsgräns för avkastning, och om du glömmer, kommer du att fastna med en app du inte vill ha. Fortsätt läsa för att veta vilka steg du behöver följa för att få en återbetalning på en Android-app och hur mycket tid du har till dess att en återbetalning inte längre är möjlig.

Så här hittar du köpta Android Apps

Att hitta appar som du köpt på Google Play tar bara några sekunder. Öppna Google Play och tryck på hamburgerikonet. Svep ner och välj alternativet Konto. Gå till fliken Beställningshistorik och du kommer att se varje enskild app du har köpt.

Om du använder skrivbordet för att hitta köpta appar, klicka på kugghjulet och välj Konto (det blir det första alternativet på listan). Du kommer automatiskt att landa på fliken Rewards, men klicka på Orderhistoriken och du kommer se dina köpta Android-appar.


Återbetal eventuell app på Google Play

Google Play ger dig en återbetalning även om du returnerar appen bara för att du ändrade dig. Men kom ihåg att du bara har två timmar att få pengarna tillbaka. Om du har passerat gränsen på två timmar kommer det att bli nästa två dagars tidsram där Google behandlar din begäran om återbetalning.

Om du på dag tre bestämde dig för att appen inte är för dig så behöver du kontakta utvecklaren, och han / hon är den som bestämmer om du får pengarna tillbaka eller inte.

Försök att inte nå denna punkt eftersom inte alla utvecklare kan ge dig möjlighet att kontakta dem. Om du har passerat tidsramarna kommer du inte att se en återbetalningsknapp, du kommer bara se en avinstallationsknapp som i bilden ovan.

För att få pengarna tillbaka inom 2-dagars tidsram, leta efter den app du köpte genom att söka efter den i sökfältet. Tryck på knappen Återbetalning och fyll i formuläret Google frågar dig att fylla i och ange att det du vill ha är en återbetalning. Du måste ange orsaken till din retur och Google Play ger dig en hel del alternativ.

Återbetalningen kommer inte att ske omedelbart eftersom du måste vänta ca 15 minuter ge eller ta. Google skickar dig en e-postmeddelande om att den är medveten om att du bad om återbetalning.

Om det du vill återkomma är ett felaktigt videoklipp, har du 65 dagar att returnera det. Men om du vill returnera det, eftersom du ändrade dig, kommer Google Play bara att ge dig sju dagar. Tänk på att om du har tittat på en film i mer än tre minuter, kan du inte returnera den.

Google Play tillåter bara att du returnerar musik om du inte har laddat ner eller streamat den. Om du har hört det eller hämtat det, kan du bara returnera det om musikklippet är ett tekniskt problem. Du kan returnera ett musikklipp precis som du skulle något annat objekt. Gå till Orderhistorik och klicka på menyikonen för musiken du vill återvända. Välj alternativet som säger Rapportera ett problem och välj Begär en återbetalning.


Slutsats

Inte alla appar är vad de hävdar vara. Tack och lov att Google Play gör det enkelt för dig att få återbetalning utan att behöva gå igenom huvudet av en process. Glöm inte bara hur mycket tid du behöver för att få dem tillbaka och du kommer att vara OK. Vilken app tänker du återvända?