Så här får du en återbetalning på Apples App Store

Har du någonsin köpt något bara för att behöva returnera det? Vem har inte, eller hur? Du kanske har returnerat några skor eller kläder, men nu måste du returnera en app. Att returnera en app är möjlig, men det finns några saker du behöver tänka på om du vill få pengarna tillbaka.

Apple har regler som varje användare behöver följa om de vill få återbetalning vid ett köp. Till exempel finns det gränser när det gäller återbetalningstiden, och om det du köpt har använts eller inte. Detta är vad du behöver tänka på om du tror att det finns en chans att du kan returnera ditt köp.

Så här får du en återbetalning från App Store med din iPad eller iPhone

Om det du köpte är en app, så är det här instruktionerna för dig. Öppna Mail-appen på din iOS-enhet och leta efter kvittot Apple skickade dig. När ditt kvitto är öppet leta du efter länken Rapportera ett problem.

När du kommer till Apples rapport en problem sida måste du ange ditt Apple-ID. Välj Välj problem och när menyalternativen dyker upp väljer du den som förklarar varför du vill ha en återbetalning.

Du kan välja mellan alternativ som:

  • Jag skulle vilja begära en återbetalning
  • Jag godkände inte detta köp
  • Godkände inte detta köp
  • Fick inte eller kunde inte hitta köp inom appen
  • App (eller in-app) misslyckas med att installera eller inte ladda ner
  • Appen fungerar inte eller beter sig som förväntat

För att slutföra din begäran om återbetalning följer du prompten och det ger dig möjlighet att antingen besöka iTunes Store-supporten, skicka in ditt problem eller kontakta utvecklaren. Låt inte panik om du inte hör från Apple omedelbart eftersom de ska komma tillbaka till dig om några dagar, en vecka på det mesta.


Så här får du en återbetalning från Apples App Store från vilken webbläsare som helst

Det finns ingen skyldighet att använda din iPhone eller iPad för att få en återbetalning på en app. Du kan använda vilken som helst webbläsare, och processen är lika lätt som om du använde din iPad. Först måste du gå till Apples Report a Problem-sida.

Lägg till ditt Apple ID användarnamn eller dina e-postmeddelanden, antingen är det bra och glöm inte att lägga till ditt lösenord. Klicka på fliken som beskriver vad du ska återvända, till exempel en bok, musik, TV-program, appar, etc.

Till höger om ditt köp kommer du att se länken Rapportera ett problem. Klicka på det och välj orsaken till din retur. Beroende på anledningen kommer Apple antingen att råda dig att kontakta utvecklaren direkt, acceptera din förfrågan eller rikta dig till iTunes Store-support. Du bör höra från Apple inom några dagar.

Tänk på att du endast kan återvända 90 dagar från inköpsdagen. Bli inte förvånad om du kontaktas av Apple för att förklara ytterligare varför du vill returnera appen. Om du säger att du helt enkelt inte tyckte om appen eller att du bara behövde använda den en gång, finns det en bra chans att Apple kommer att neka din begäran om återbetalning.


Slutsats

Oavsett hur mycket forskning du gör, kommer det alltid att komma när du måste returnera en app. Appen kan överskattas, och när du försöker det är det inte vad du förväntade dig och bara kraschar. När du har försökt returnera ditt köp, glöm inte att dela med dig av din erfarenhet i kommentarerna nedan.