Så här hittar du fysisk plats för den dolda trådlösa routern

Jag vandrade in i mitt arbetsområde där jag arbetade som systemadministratör och avbröt Wi-Fi på min telefon. Till min förvåning visste ett mysterium SSID jag ingenting om att visas i listan över tillgängliga Wi-Fi-nätverk. Signalen på detta nätverk var så stark att den var tvungen att vara i byggnaden. Vad var det här nätverket och var kom det ifrån?

Jag gjorde några undersökningar och skannade var och en av våra routrar. Vad jag upptäckte var att någon på något sätt hade kopplat en Wirelessys router till ett nätverk utanför vårt arbetsnätverk. Detta gjorde det möjligt för anställda att bläddra igenom webbplatser ofilterade och exponerade.

Jag hade ingen aning om hur kabeln sprang till den här rogue trådlösa routern. Jag var tvungen att hitta den och stänga den dock. Hur finner du dock den fysiska platsen för en dold trådlös router?

Här är de steg jag tog som ledde mig att hitta den exakta platsen för en trådlös router som var gömd av min åsikt:

  1. Ta en Windows eller Mac laptop och ladda batteriet.
  2. Hämta och installera InSSIDer på den bärbara datorn. Programvaran kostar 19, 99 dollar, men du kan få en gratis 7-dagars provlicens.
  3. Starta inSSIDer på den bärbara datorn och gå till en plats inom rogue-nätverket. Ta en titt på flikarna "2.4 GHz Channels" och "5GHz Channels" för att se om nätverket du söker är listat.
  4. Amplitude bör växa när du kommer närmare routern. När du når en punkt där nätverksförstärkningen är nära toppen, börja du leta efter strömuttag eller nätverksportar. Spåra kablar från ström- eller nätverksportarna för att se om du kan hitta en router ansluten till dem.

InSSIDer visar hur nära din dator är till en trådlös åtkomstpunkt.

Jag använde dessa steg och kunde jaga en smart dold router. Förhoppningsvis hjälper dessa steg också dig.