Så här hittar du IP-adressen till en skrivare

Om du installerar en skrivare i ett nätverk och använder TCP / IP-port, måste du ta reda på vad IP-adressen är för enheten. Många skrivare har inte ens en skärm så att du kan se den här informationen, så det kan vara förvirrande att få den information du behöver.

Alternativ 1 - Konfigurationsblad

Om du har fysisk åtkomst till skrivaren kan du vanligtvis skriva ut en konfigurationssida genom att trycka och hålla inne en knapp (vanligtvis " Go " eller " Power " -knappen) på skrivaren i ca 5 till 10 sekunder. Vissa skrivare har möjlighet att skriva ut en konfigurationssida som finns tillgänglig i systemmenyerna. Till exempel har HP LaserJet 3550-modellen det alternativ som finns under " Meny "> " Information "> " Utskriftskonfiguration ". Varje skrivare är annorlunda, så du kan behöva få användarhandboken till din speciella skrivare för att få reda på hur du skriver ut en konfigurationssida.


Alternativ 2 - Menyalternativ

Om din skrivare har en inbyggd skärm som innehåller menynavigering kan du kanske navigera till en nätverksinställningsmeny för att hitta IP-adressen.


Alternativ 3 - Skrivaregenskaper

Om du kan hitta en dator där skrivaren är installerad kan du kanske hitta IP-adressen till skrivaren genom att kontrollera inställningarna på datorn. För Microsoft Windows, följ dessa steg.

  1. Gå till " Start "> " Enheter och skrivare ".
  2. Högerklicka på skrivaren och välj " Skrivaregenskaper ".
  3. Välj " Portar ".
  4. Kontrollera om en port är markerad för din skrivare. Den brukar ha den IP-adress som skrivaren använder.

Alternativ 4 - Router

Många routrar ger ett gränssnitt som gör att du kan hitta IP-adressen till en enhet i nätverket. I vissa fall kan du behöva veta MAC-adressen till skrivaren. MAC-adressen ges ofta på en klistermärke på skrivarens baksida eller botten. Du kan sedan fråga MAC-adressen för att hitta den IP-adress som den använder.

På många hem trådlösa routrar är alternativen enkla. Till exempel tillåter min Linksys Wi-Fi-router mig tillgång till den via en webbläsare där jag kan välja "Device List". Det visar mig sedan skrivaren och den IP-adress den använder.


Alternativ 5 - Nätverkssökning

Detta är ofta min sista utväg när en skrivare IP går vilse. Om jag inte enkelt kan hitta IP-adressen till skrivaren med någon av metoderna ovan använder jag Angry IP för att skanna intervallet av IP-adresser i nätverket. Verktyget visar mig en lista över enheter på varje IP-adress i nätverket. Värdenavnet ger vanligtvis viss information om tillverkaren och modellen för skrivarna som hittats.

Genom att använda någon av dessa metoder beskrivs, skulle det vara en vind för någon att få IP-adressen till någon skrivare.