Så här aktiverar och använder du Split Screen Mode på en Moto G6 Play

Split-skärmsläge på Moto G6 är en realtidssparare. Om du till exempel inte kan bestämma vilken telefon som ska köpas och vill jämföra specifikationer, måste det vara väldigt irriterande att gå från ett fönster till ett annat. Med split-screen-funktionen kan du ha två fönster öppna och sida vid sida.

Funktionen är inte bara användbar, men det är också lätt att konfigurera och använda. Oroa dig inte om du inte är mycket teknisk kunnig eftersom du kommer att hänga på det på nolltid. Det finns bara några tips du behöver följa för att få ut det mesta.

Aktiverar splitskärmsläge

Aktivera split-skärmsläge på din Moto G6 Play är väldigt enkelt.

En sak att komma ihåg är att inte alla appar där ute kommer att vara kompatibla med split-skärmsläge. Det är upp till apputvecklaren att varna användaren av det, men tyvärr kommer inte alla av dem. Om du installerar en inkompatibel app och försöker använda funktionen med den får du ett meddelande som låter dig veta.

Ett sätt att aktivera split-skärmsläge är med hjälp av dra och släpp-metoden. Tryck på ikonen för den nyligen använda appen och överst visas ett meddelande som berättar om det där du behöver dra en av de appar som du vill använda.

När du drar appen där kommer den att stanna automatiskt. För att lägga till den andra till den nedre delen av din skärm, tryck bara på den. Du borde nu ha två appar på toppen av varandra med en reglage i mitten så att du kan se mer av en app eller den andra.


Använda Split Screen

Den första metoden är bara utmärkt för de tillfällen då du inte redan använder en app. Om du redan använder en, kan du slå på skärmsläge utan att behöva lämna appen du har öppnat.

För att göra detta, tryck länge på knappen Nyligen Apps och appen du använder för tillfället flyttas automatiskt till toppen av din bildskärm. Precis som den första metoden, använd reglaget för att se mer en app eller den andra.

Det är också möjligt att ersätta den nedersta appen till en annan utan att stänga allt. Klicka bara på ikonen för delad ny app, och medan den översta appen kvarstår visas den app du har öppnat på den nedre delen av din bildskärm. Välj den du vill ersätta appen med.


Avslutande split-skärmsläge

När du har fått tillräckligt med split-skärmläge, har du mer än ett alternativ att komma ut ur det. Du kan länge trycka på knappen Nyligen Apps, och appen längst ner stänger. Du har bara öppnat appen du hade ovanpå.

Det andra alternativet att stänga funktionen skulle vara att skjuta delaren helt ner eller ned, beroende på vilken app du vill fortsätta använda.


Slutsats

Split-skärmsläge är en praktisk funktion som låter dig ha mer än en app öppen. Det är enkelt att använda, något som icke-tekniskt kunniga användare kommer att älska. Hittar du funktionen användbar? Låt oss veta i kommentarerna.