Så här aktiverar eller inaktiverar du Blandningsläge på iPhone eller iPad

För vissa personer är inställningen för att aktivera eller inaktivera Shuffle-läge på Apple iPhone eller iPad en av de hårdare inställningarna att hitta. Jag känner till några personer som har ägit sin enhet i flera månader och vet fortfarande inte hur man ska blanda musiken. Vissa kan till och med berätta att inställningen inte ens finns på enheten. Inställningen existerar dock. Följ bara dessa steg.

Alternativ 1 - Från musiklistan

  1. Navigera till " Nu spelar kort. Du kan komma åt " Nu spelar " -kortet var som helst genom att sippra uppifrån längst ned på skärmen för att hämta Control Center och sedan dra åt vänster.

  2. Välj namnet på låten.

  3. IOS 10-användare kan välja de korsade pilarna för att växla mellan Shuffle-inställningen. Pilarna kommer att visas med en mörkare ruta när den är aktiverad.

    Till höger om Shuffle-ikonen är repetitionsikonen. Tryck på den för att upprepa den aktuella spellistan. Tryck på det igen och ett nummer 1 kommer att visas bredvid det och enheten kommer att repetera den aktuella låten. Du kan också dra bollen på låtens tidslinje för att hoppa framåt eller bakåt på det aktuella spåret. Den här funktionen är till nytta om du lyssnar på en ljudbok eller en lång sammanställning. En annan plats där du kan komma åt Shuffle- alternativet finns högst upp på en spellista eller när du tittar på konstnärer. Dessa knappar kan användas för att blanda spellistor, artister eller album.


Alternativ 2 - Från Siri

Du kan också använda Siri för att blanda låtar. Håll bara " Home " knappen intryckt för att ta upp Siri och säg sedan " Shuffle " följt av objektet som du vill shuffle.

Exempel: "Shuffle AWOLNATION"

Det finns ytterligare en Shuffle-relaterad inställning som du kanske vill veta om " Shake to Shuffle ". Den här inställningen kommer att blanda din musik om du skakar enheten medan en sång spelas. Vissa användare lär inte känna till den här funktionen och upptäcker den bara när de går eller joggar och finner att deras musik automatiskt blandas. Du kan komma åt denna inställning genom att gå till " Inställningar "> " Musik " och ändra " Shake to Shuffle " till " On " eller " Off ".

Jag tror att vi har täckt allt om att aktivera eller inaktivera Shuffle på din iPhone eller iPad. Gärna dela dina tankar i kommentarfältet.


FAQ

Varför ser jag inte Shuffle eller Repeat-knapparna?

Blandningsalternativ är inte tillgängliga i vissa lägen. Ett exempel är att när du spelar på radion kommer knapparna inte att visas.