Så här aktiverar och inaktiverar du roaming på Samsung Galaxy S10

När du reser utanför ditt trådlösa trådlösa nätverk ställer telefonen automatiskt sig i roamingläget. Dataroaming är när telefonen använder ett mobilnätverk som inte ägs av din utvalda leverantör. Detta händer när du är utomlands, men det kan också hända på landsbygden.

De flesta trådlösa operatörer har idag avtal med andra transportföretag som hjälper dig att undvika roamingavgifter, även internationellt. Innan du reser, kolla med ditt företag för att ta reda på exakt vad du kan göra för att förhindra överladdning. Känn fakta innan du reser så att du kan välja de bästa alternativen för din budget.

Vissa leverantörer debiterar dig extra på din faktura för att använda data medan enheten är roaming, vilket är anledningen till att jag ska visa dig hur du stänger av den här funktionen. Om du sätter på data roaming (och sedan tillbaka på) på din Galaxy S10 är det ganska snabbt och enkelt, så låt oss ta det!

  1. Öppna din "Inställningar".
  2. Skjut ner och välj "Anslutningar".
  3. Välj nu "Data Användning."
  4. Tryck på "Mobile Data" -knappen för att stänga av " Roaming ".

När du är redo att slå på den igen följer du samma steg och genom att trycka på strömbrytaren sätts data roaming igen.


FAQ

Hur vet du om din Galaxy S10 är roaming?

Om du är osäker på huruvida du är roaming när som helst, är det lätt att ta reda på det! Titta på din statusfält. Du kommer att se symbolen nedan om du för närvarande roaming. Om du ser det, kan du bestämma om du vill fortsätta använda data eller om du kanske ska stänga av den i dina inställningar som jag skisserade ovan.

Har du rest nyligen? Har din operatör tillåtet dig att vandra utan extra kostnader?